1. Home
  2. Vesti
  3. Oshan X7 je kineski premijum SUV
Oshan X7 je kineski premijum SUV
0

Oshan X7 je kineski premijum SUV

247
0
Podelite sa prijateljima:

Ime automobilske industrije koje se retko sreće u ovom delu sveta, Oshan predstavlja jednu od divizija poznatog kineskog proizvođača Changan. U ranijem periodu, Oshan je uglavnom bio angažovan u razvoju i proizvodnji lakih komercijalnih vozila i pristupačnih putničkih automobila, a sve što je bilo plod rada zaposlenih u ovom odeljku, nosilo je nalepnice matične marke Changan.

Strategija glavne marke se u međuvremenu promenila, pa će proizvodi grupacije koji pretenduju na premijum status, ubuduće biti označavani sa “Oshan”. Prvi takav četvorotočkaš je predstavljen pre izvesnog vremena a radi se SUV-u Changan COS1̊, koji je naposletku završio u izložbeno-prodajnim salonima kao Oshan COS1̊.

Usledio je minivan Oshan Cosmos a ovom prilikom donosimo vesti o predstavljanju trećeg modela marke Oshan. Reč je o krosoveru zvučnog imena: X7.

Po gabaritima i ostalim paramaterima X7 je uporediv sa rivalima koje predvode: Škoda Kodiaq i Hyundai Santa Fe. Dakle, “Kinez” je dugačak 4.708 milimetara, širok je 1.860 milimetara dok se po visinini prostire na 1.690 milimetara. Međuosovinski razmak iznosi 2.780 milimetara, što je za 11 mm manje nego kod Kodiaqa.

Kabinski prostor karakteriše primena postavke sedšta u dva reda, odnosno, nemoguće je uz doplatu naručiti treći red sedišta, što mu svakako neće pomoći u borbi sa konkurentskim modelima.

Oshan X7 je postavljen na platformu razvijenu za vozila sa pogonom na prednje točkove, odnosno pretpostavljena je transferzalna (poprečna) ugradnja motora. Nazad je za oslanjanje primenjeno multilink rešenje, a šuška se i o razvoju sistema pogona na točkove obe osovine.

Što se tiče pogonskih grupa, za sada je najavljeno da će ih biti tri: turbo benzinska jedinica, hibridni sklop kao i jedan čisto električni varijetet.

Izgled enterijera nije obelodanjen, ali je jasno da će oprema kineskog X7 biti bogata. Najavljena je aplikacija sledećih stavki: svetlosne grupacije i ostala rasveta u LED tehnologiji, kamere koje pružaju puni prikaz zbivanja oko vozila, adaptivni tempomat. Posedujemo saznanja da će X7 ležati na pneumaticima od 19 inča.

Serijska verzija, odnosno primerak spreman za početak proizvodnje će biti prikazan bliže kraju godine, a početak prodaje X7-ice na matičnom tržištu, zakazan je za novembar.

AutoRepublika

(247)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments