1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota razvija novi mali krosover za tržišta u razvoju
Toyota razvija novi mali krosover za tržišta u razvoju
0

Toyota razvija novi mali krosover za tržišta u razvoju

240
0
Podelite sa prijateljima:

Najmanji krosover u gami najvećeg japanskog proizvođača u ovom trenutku je, 4,36 centimetara dugačak model C-HR, koji je pre nekoliko nedelja postao prinova u voznom parku našeg Zorana Tomasovića. Shodno tome, očekujemo i analitičan, testni prikaz još uvek najmanjeg SUV-a sa Toyotinim oznakama.

Međutim, počev od 2021. godine bi poredak na listi krosovera ovog proizvođača, složenih po veličini, mogao da se promeni, jer Toyota već neko vreme, u saradnji sa potčinjenom markom Daihatsu, radi na manjem modelu.

Prema navodima koje prenosi brazilski automobilski portal AutoSegredos, serijska verzija Toyote o kojoj pričamo će biti utemeljena na konceptu iz 2017. godine – Daihatsu DN Trec (naslovna, kao i donja fotografija). Ipak, izmene na verzijama sa različitim amblemima, će biti temljnije i neće se svesti samo na one stilske prirode.

Novitet će ležati na identičnoj arhitekturi koju koristi hedžbek Yaris, što istovremeno znači da sistem pogona na sve točkove nikako neće moći biti ponuđen. Za takmaca sa značkom Daihatsu, koji se kao brend trenutno takmiči samo na matičnom, japanskom tržištu, predviđeni su jednolitarski turbo benzinac, kao i hibridni pogonski sklop koji uključuje SUS motor zapremine 1,2 litra.

Slična Toyota će biti ponuđena uglavnom kupcima koji žive na teritorijama zemalja u razvoju, a to podrazumeva i drugačije pogonske sklopove u odnosu na familijarno povezani Daihatsu. Dakle, očekuju se atmosferski agregati zapremine 1,5 litara, kao i hibrid koji bi za osnovu koristio konvencionalni motor zapremine 1,8 litara.

Kao što možete i da pretpostavite, tržište Južne Amerike je već viđeno kao jedno od najvažnijih za novitet, pa će sledstveno tome, i proizvodnja biti upriličena u Toyotinim pogonima u brazilskom gradu Sorokaba, gde se već sklapa i pristupačni i minijaturni Toyota Etios.

Kasnije će se novi SUV, dužine do četiri metra, pojaviti i na ostalim globalnim tržištima, a da li ćemo ga videti ponegde i na Starom kontinentu, neizvesno je, mada postoje šanse da bude ponuđen u Rusiji.

AutoRepublika

(240)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments