1. Home
  2. Vesti
  3. Renault Twizy dobija naslednika
Renault Twizy dobija naslednika
1

Renault Twizy dobija naslednika

1.56K
1
Podelite sa prijateljima:

Renault grupa će dobiti novu organizacionu jedinicu – Mobilize, koja će se baviti električnim automobilima i naprednim tehnologijama. 

Twizy je svoj život počeo 2011. godine i otada je imao manje-više uspešnu karijeru. Francuzi su ga tada zamislili kao vozilo za urbane uslove eksploatacije. Ovaj koncept nekakvog mikrovozila i nije najbolje prošao kod potrošača (oko 20.000 jedinica) te će Mobilize dobiti ulogu da prepravi načinjene greške i da učini sukcesora mnogo boljim i polivalentnijim.

Sada je predstavljen novi koncept po nazivu EZ-1. Ovaj prikazani automobil liči na aktuelni Twizy, ali je ipak drugačiji toliko da unapredi dizajn i sredi greške odnosno manjkavosti.

Renault navodi novi biznis plan za EZ-1 koji će se zasnivati na principu „plati da bi koristio“, a plaćaće se po principu vremena koliko će se koristiti ili po količini pređenih kilometara. Francuska marka govorio i o tome da će biti dostupan visok nivou konektivnosti sa korisnikom putem smartfona.

Mobilize, odnosno bolje reći Renault, pristupiće i drugačijem principu punjenja baterija. Tačnije, biće moguće klasično punjenje baterija, ali i njihovo menjaje, tako da neće biti problema u vezi sa vremenom koje je neophodno da se napuni baterija i tako omogući nestanak glavobolje u vezi sa autonomijom kretanja i dopunjavanjem vozila.

Francuzi ističu i da će EZ-1 biti izrađen sa velikim udelom recikliranih materijala (čak 50%). S druge strane, 95% materijala upotrebljenog za stvaranje EZ-1 biće reciklirano.

Ostaje pitanje šta će se desiti sa A segmentom kod Renaulta, odnosno da li će Twingo dobiti novu generaciju. Na predstavljanju plana Luke de Mea, nije bilo reči o novom automobilu u toj klasi do 2025. godine. Aktuelni Twingo je na sceni od 2014. godine, ali je njegova električna varijanta stupila na scenu prošle godine. Test električnog Twinga možete pročitati OVDE.

AutoRepublika 

(1560)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Twisty nema problema sa koncepcijom vozila, već sa cijenama…