1. Home
  2. Vesti
  3. Kakav terenac nam Ford sprema?
Kakav terenac nam Ford sprema?
0

Kakav terenac nam Ford sprema?

305
0
Podelite sa prijateljima:

Na internetu su se pojavile špijunske fotografije nepoznatog terenca iz Forda pa se nagađa šta se krije ispod poznate školjke. Na prvi pogled bi bilo lako zaključiti da je reč o modelu F-150 Raptor, pošto vozilo nosi takvu školjku, ali čuveni pikap nije dostupan u verziji sa dvoje vrata ili kratkom prikolicom.

Pretpostavlja se da je u pitanju takozvani „test mule“, termin koji se daje u Americi za vozila gde se koristi prepoznatljiva školjka, ali mehanika za neki budući model. U ovom slučaju, to je najverovatnije Bronco.

Ovaj legendarni Fordov terenac se originalno proizvodio od 1966. do 1996. godine, a u prodaji će se ponovo pojaviti za dve godine. On će biti dostupan u verzijama sa dvoje i četvoro vrata sa ciljem da parira popularnom Jeep Wrangleru. Model sa slika bi mogao da bude onaj kraći, a ako bude delio mehaniku sa Raptorom to će biti svakako veliki plus za njega.

Raptor već pokreće 3,5-litarski turbo motor sa preko 450 konjskih snaga, a po pustinjskim terenima je u stanju da dostigne maksimalnih 160 km/h. Sa druge strane, od ranije je poznato da će Bronco deliti platformu sa pikapom Ranger, koji se u Americi može naručiti samo sa 2,3-litarskim turbo benzincem sa više od 280 „konja“.

Bilo kako bilo, bez obzira da li je reč o Broncu, manjem Raptoru ili nekom trećem modelu – ljubitelji Forda sigurno imaju dosta razloga za nezadovoljstvo.

AutoRepublika

(305)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments