1. Home
  2. Vesti
  3. BMW M5 protiv dizel Seat Arose (VIDEO)
BMW M5 protiv dizel Seat Arose (VIDEO)
0

BMW M5 protiv dizel Seat Arose (VIDEO)

389
0
Podelite sa prijateljima:

Ovo je jedna neuobičajena trka u svakom slučaju. S jedne strane je moćni BMW M5, čija je misija broj 1 da pobedi AMG pandan. Međutim, u međuvremenu se „Bavarcu“ na putu našla mala SEAT Arosa, i to (turbo) dizel.

Naravno, ne radi se o svakodnevnoj Arosi. Mali hedžbek je prošao kroz nekoliko modifikacija, a 2,0-litarski TDI isporučuje 550 konja i 650 Nm. Snaga se preko šestostepenog manuelnog menjača prenosi na – prednje točkove. Mada je BMW snažniji i ima pogon na sva četiri točka, odnos mase i snage je na strani Seata.

BMW isporučuje 600 ks i 750 Nm preko osmostepene automatske transmisije. Ono što M5 svakako ne ide u prilog, bez obzira na svu supertehnologiju je što je više nego dvostruko teži od Arose.

Prilikom samog starta, M5 uspeva da ostvari izvesnu prednost. Seatu je bilo potrebno pet sekundi da dođe do 100 km/h a 8,2 sekunde do 160 km/h. BMW, s druge strane, do stotke je došao za samo 3,5 sekunde, a do 160 km/h mu je bilo potrebno 7,6 sekundi. Na početku je moglo da se vidi da se Arosa bori da ostvari potpuno prijanjanje na klizavoj betonskoj površini. Međutim, vođstvo BMW-a je kratko trajalo. Odmah nakon probijanja 160 km/h, Seat ne samo što je uhvatio priključak, već je prestigao BMW, koji je četvrt milje prešao za 11,6 sekundi a pola milje za 18 sekundi. Vreme Arose je bilo 11,5 sekundi na četvrt milje i 17,65 sekundi na pola milje.

Treba imati u vidu da na odgovarajućoj (lepljivoj) podlozi Arosa do 100 km/h ubrzava za 2,3 sekunde, a do 160 km/h za 4,8 sekundi. Najbolje vreme na četvrt milje ovog automobila je 9,7 sekundi.

Izvor: Autocar via YouTube

(389)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments