1. Home
  2. Vesti
  3. Ford debituje sa novom V8 jedinicom zapremine 7,3 litara?
Ford debituje sa novom V8 jedinicom zapremine 7,3 litara?
2

Ford debituje sa novom V8 jedinicom zapremine 7,3 litara?

730
2
Podelite sa prijateljima:

Ford Superduty koji obuhvata modele F-250, F-350 i F-450, je apsolutni kralj među većim pikap kamionetima u Severnoj Americi i trenutno kontroliše oko 60% tržišta. Razlog uspeha se odnosi na odličnu reputaciju i raznovrsnu ponudu opreme (oko 80% prodaje čine bolje opremljeni modeli čija cena ume da pređe cifru od 100.000 američkih dolara), ali kada je reč o mehanici izbor se svodi na samo dva agregata.

Onaj standardni benzinac zapremine 6,2 litara razvija 385 konjskih snaga i 583 Nm obrtnog momenta dok opcioni 6,7-litarski dizel stiže sa 450 konjskih snaga i 1.268 njutn metara obrtnog momenta. Iako je dizel definitivno kralj za sve one koji rade najteže poslove, za njega kupci moraju da izdvoje čak 9.000 dolara više u poređenju sa benzincem.

“Pomoć” u proširenju izbora pogonskih jedinica je na putu i kako prenosi sajt Ford-Trucks.com do 2020. godine u ponudi će se naći i novi 7,3-litarski benzinac da popuni prazninu između dva sadašnja agregata.

Osoba na ovom forumu tvrdi da joj je „blizak izvor“ (ma šta god to značilo) izjavio da vest nije nova i da kruži internetom već nekoliko godina i da bi ovaj motor mogao da razvija oko 430 konjskih snaga. Naravno, njegov potencijal je daleko veći, ali kao i kod ostala dva agregata Ford želi da ga zadrži dovoljno „lenjim“ čime bi balansirao snagu i dugogodišnji kvalitet. Jedini menjač kao opcija bi trebao da bude novi desetostepeni “automatik” koji je razvijen u saradnji sa General Motorsom.

Više informacija bi trebalo biti poznato sledeće godine kada će ujedno osveženi SuperDuty i da debituje. A za ljubitelje Forda, ova 7,3-litarska oznaka igra veliku ulogu. Naime, kada je debitovao prvi dizel u SuperDutyju davne 1981. godine, bio je upravo takve zapremine. On se pokazao izuzetno kvalitetnim i igrao veliku ulogu u legendarnom statusu koji F-Series uživa do današnjeg dana.

AutoRepublika

(730)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
'79 DeVille

Zasto je automatik u tekstu pod znacima navoda?