1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Cene i rang lista deset najtraženijih kineskih automobila u Rusiji?
Cene i rang lista deset najtraženijih kineskih automobila u Rusiji?

Cene i rang lista deset najtraženijih kineskih automobila u Rusiji?

3.73K
0
Podelite sa prijateljima:

Prema podacima koje je javnosti predstavila ruska agencija koja se bavi prikupljanjem i analizom podataka sa tržišta automobilske industrije, Autostat, tokom prva četiri meseca 2019. godine, ukupno je plasirano više od 10.000 primeraka četvorotočkaša kineskih marki, odnosno za 1% više spram uporedivog lanjskog perioda.

Među njima, najpopularniji modeli su krosover Geely Atlas, sa nešto manjim brojem isporuka od dve hiljade, čija cena osnovnog modela je probila psihološku barijeru od milion ruskih rubalja, pa se na tržištu prodaje za ekvivalent iznosa od 14.820 evropskih novčanica. Istovremeno, pošto se u prodajnom miksu ovog SUV-a više ističu prestižnije verzije, prosečna prodajna cena Atlasa je porasla na 20.160 evra.

Najbliži rival Atlas, model Haval H6 je dospeo u ruke 436 kupaca manje od prvoplasiranog krosovera, a raspon cene između osnovne i najprestižnije verzije je kod ovog Havala značajno uži nego kod lidera. Kreće se između 16.150 i 18.790 evra. Prosečna prodajna cena je takođe znatno bliža najopremljenijoj nego osnovnoj varijanti modela H6.

Trećeplasirani na listi najtraženijih kineskih vozila u Ruskoj Federaciji pripada potpuno različitom automobilskom segmentu u odnosu na vodeći duo. Cena modela Chery Tiggo 3 je značajno niža, pa čak ni najpoželjnije varijante ne prelaze granicu od milion rubalja (oko 13.600 evra).

Jedini sedan na listi se obreo na petom mestu. Govorimo o limuzini Lifan Solano koji u osnovnom paketu staje 710 hiljada rubalja (9.650 evra), i kao takav je jedan od najpristupačnijih. Ipak, njegova prodajna statistika nije tako sjajna, s obzirom na to da je tokom prva četiri meseca isporučen na 505 adresa.

Rekorder po niskoj ceni, SUV Lifan X50 je zauzeo pretposlednje mesto po broju isporuka na ovoj listi, što će reći da je u analiziranom periodu od 120 dana isporučen u 325 primeraka. Cena startuje od 9.380 evra, dok je moguće pazariti i X50 koji bi morao biti isplaćen sumom od 10.810 evropskih banknota. Međutim, niska cena, kao što smo videli, nije pomogla ovom Lifanu da bude omiljeni izbor ruskom kupcu.

Što se tiče ostalih modela sa liste njihov plasman je iskazan na grafičkoj ilustraciji, a verujemo da ruski jezik neće biti smetnja u preciznom informisanju.

Da dodamo još da su cene računate putem korišćenja metoda ponderisanog proseka, a na osnovu iznosa koji je preporučen od strane distirbutera.

AutoRepublika

(3732)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments