1. Home
  2. Vesti
  3. Lynk & Co 03+: Predstavljen blago nabrijan sedan
Lynk & Co 03+: Predstavljen blago nabrijan sedan
0

Lynk & Co 03+: Predstavljen blago nabrijan sedan

445
0
Podelite sa prijateljima:

Kompaktni sedan sa četvoro vrata Lynk & Co 03 je postavljen na CMA modularnoj platformi koju koriste i vozila marke Volvo. Svojim izgledom privlači pažnju gde god da se pojavi, a s obzriom na činjenicu da se radi o kineskom automobilu, može se reći da “civilnu” verziju krase i moćni agregati koji isporučuju i do 190 konjskih snaga. Sada je porodica kompaktnih sedana pojačana vrelom verzijom nazvanom Lynk & Co 03+.

Iza prefiksa „plus“ nije sakriven samo dvolitarski turbo motor, kao izdanak Volvo Drive-E tehnologije koji isporučuje do 254 konjskih snaga uz 350 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Umesto menjačke kutije koja se koristi za ostatak „pitomog“ dela familije sedana, kod vruće verzije je upotrebljen klasičan osmostepeni automatski menjač za čiju konstrukciju je bio zadužen čuveni japanski snabdevač Aisin.

Preno snage na zadnji par točkova je identičan kao na krosoveru Volvo XC40, dok je i sistem oslanjanja bio predmet dodatnih modifikacija. Naposletku, elektronika koja reguliše postavke vozačkih sklopova je obogaćena ponudom još jednog režima vožnje čiji naziv budi jasne aluzije u pogledu toga za koje uslove je namenjen: Track. Aktiviranjem ovog režima, omogućavate vrućem sedanu ubrzanje do „stotke“ za 5,9 sekundi.

Spoljašnošću dominira crna boja. Mnoštvo je dodataka na karoseriji koji su izrađeni od crne plastike ojačane ugljeničnim vlaknima. Tu se pre svega misli na prednji spliter (razdelnik), spojler, delove vrata). Svi su uglavnom osmišljeni kako bi naglasili aerodinamičke performance, odnosno vertikalni potisak, baš kao da se radi o Formuli 1, a ne sedanu relativno uobičajenih performansi za moderno doba.

Bilo kako bilo, koeficijent otpora vazduha je na osnovnoj verziji na nivou od 0,27 dok je vruće verzije on uvećan na 0,28. Pored toga, sportski sedan poseduje četiri završetka izduvnih cevi kao i točkove od lake legure koji u prečniku mere 18 ili 19 inča. U putničkoj kabini se ističu sedišta izrađena od reljefne prevrnute kože, takozvanog antilopa.

Novitet bi prema očekvianjima trebao da u matičnoj Kini košta oko 37 hiljada američkih dolara, dok bi prodaja trebalo da započne tokom leta.

Pravu poslasticu smo ostavili za sam kraj. Naime, još snažnija verzija “trojke” je na putu razvoja. Prototip je prikazan pod nazivom Lynk & 03 Cyan, a prema preliminarnim informacijama, kada se pojavi serijska verzija, raspolagaće sa 350 konjskih snaga, a koštaće više od 70 hiljada američkih dolara. Čini se, malo previše…

AutoRepublika

(445)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments