1. Home
  2. Vesti
  3. Audi S5 sa V6 TDI motorom u Evropi (GALERIJA)
Audi S5 sa V6 TDI motorom u Evropi (GALERIJA)
0

Audi S5 sa V6 TDI motorom u Evropi (GALERIJA)

396
0
Podelite sa prijateljima:

Nakon što su S6 i S7 dobili na raspolaganje trolitarski dizel agregat u Evropi, isto se dogodilo i sa manjim S5. 

Dakle, govori se o 3,0-litarskom V6 motoru koji će u S5 ispostavljati 347 ks i mamutskih 700 Nm. Ova pogonska jedinica opremljena je blagim hibridnim sistemom od 48 V. Audi navodi da ovaj sistem omogućava uštedu od 0,4 litra goriva na 100 pređenih kilometara. Kada smo već kod potrošnje goriva, nemačka marka tvrdi da ona iznosi samo 6,2 litra u kombinovanom ciklusu vožnje, što je zaista malo za ovako potentan agregat.

U dnu prtljažnika postavljena je baterija od 0,5 kWh. Skladištena električna energija ima još jednu funkciju. Ako vozite S5 brzinom između 55 i 160 km/h, pomeranjem noge sa papučice gasa automobil će moći da nastavi kretanje istom brzinom još nekih 40 sekundi, koristeći samo električnu energiju.

Kada je reč o performansama, S5 sa V6 TDI motorom nema čega da se stidi. Sprint do „stotke“ obavlja se za samo 4,8 sekundi, dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 250 km/h.

Iako će u Evropi biti opremljen dizel pogonskom jedinicom, u ostatku sveta ovaj model nudiće se sa 3,0-litarskim TFSI agregatom koji nudi 354 ks i 500 Nm.

Početna cena za S5 u Nemačkoj iznosiće 65.300 evra, a prodaja počinje narednog meseca.

AutoRepublika 

 

(396)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments