1. Home
  2. Vesti
  3. Rusko tržište novih automobila nastavlja da raste
Rusko tržište novih automobila nastavlja da raste
0

Rusko tržište novih automobila nastavlja da raste

767
0
Podelite sa prijateljima:

Dobri prodajni rezultati u Rusiji zabeleženi su i u novembru, s obzirom na to da je broj prodatih novih automobila iznosio 167.494. 

Ovo predstavlja rast od 8% u odnosu na isti mesec prošle godine, a očigledno je da je ova godina veoma uspešna za tržište novih automobila u Rusiji. Očekuje se da će u decembru biti zabeležen još veći rast prodaje vozila, jer će brojni dileri i proizvođači ponuditi novogodišnje popuste za kupce.

Lider na tržištu ostaje domaća Lada. Ruska marka prodala je u novembru 33.663 automobila uz rast prodaje od 15%. Na drugoj poziciji našla se Kia uz rast prodaje od 30%, a put do ruskih kupaca našlo je 21.011 vozila.  Treće mesto zauzeo je Hyundai sa 15.882 prodata automobila i blagi rast prodaje od 4%, na četvrtoj poziciji je Renault koji je zabeležio rast od 1% i prodatih 13.517 automobila, a top 5 zaokružuje Volkswagen koji je prodao 10.179 vozila uz rast od 13%.

Na čelu liste najprodavanijih automobila nalaze se dve Lade: Granta i Vesta. Prva je stigla u novembru do 13.324 kupca, a druga do 9.906. Na trećem mestu je Kia Rio (8.536), četvrti je Hyundai Creta (6.800), a peti još jedan model Hyundaija – Solaris sa 5.413 prodatih primeraka.

Za prvi 11 meseci ove godine u Rusiji je prodato ukupno 1,6 miliona novih automobila što je za 14% više nego za isti referentni period lane. Lider na ruskom tržištu ostaje Renault-Nissan alijansa (Renault kontroliše i ruski Avtovaz) sa udelom od 34,2%. Na drugoj poziciji je Kia sa 12,5% udela tržišta, dok je treća Volkswagen grupa koja ima udeo od 12,3%.

(767)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments