1. Home
  2. Vesti
  3. FCA ponudio spajanje Renaultu na osnovama 50:50
FCA ponudio spajanje Renaultu na osnovama 50:50
0

FCA ponudio spajanje Renaultu na osnovama 50:50

470
0
Podelite sa prijateljima:

Ponuda za spajanje dve kompanije je poslata od strane rukvodstva FCA grupe, a jutros je završila na stolu čelnika Renaulta koji su o njoj diskutovali u cik zore.

Prema predlogu, ukoliko dođe do formiranja zajedničkog entiteta, on bi realizovao prodaju od 8,7 miliona vozila na godišnjoj osnovi, uz snažno prisustvo u svim ključnim svetskim regijama. Pored toga, deobom tehnoloških rešenja i optimizacijom rashoda, na godišnjim osnovama bi se moglo uštedeti do 5 milijardi evra, procenjuju stručne službe italo-američkog konglomerata.

Dalje, čelnici FCA grupe insistiraju na poznatim okolnostima, odnosno na “širokom i komplementarnom portfoliju maki, od luksuznih do velikoserijskih“.

Ono što je za ekonomiste, ljubitelje automobila, možda i najinteresantniji deo ponude za spajanjem podrazumeva da bi dva giganta automobilske industrije formirali holding kompaniju u Holandiji, iz poreskih razloga, a nakon isplate 2,5 milijard evra na ime posebne dividende akcionarima FCA grupe, svaki entitet bi dobio po 50% kapitala holdinga.

Nema sumnje da pritisak na proizvođače automobila raste, posebno u uslovima elektrifikacije, sve strože emisione regulative i primene novih skupih tehnologija što se ponajpre odnosi na oblasti konektivnosti i autonomne vožnje.

AutoRepublika

(470)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments