1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen će proizvoditi repliku Škode Karoq u Rusiji
Volkswagen će proizvoditi repliku Škode Karoq u Rusiji
0

Volkswagen će proizvoditi repliku Škode Karoq u Rusiji

446
0
Podelite sa prijateljima:

Proizvodnja novog kompaktnog krosovera marke Volkswagen, a koji je utemeljen na sestrinskoj Škodi Karoq, biće organizovana u Rusiji. SUV sa oznakama Volkswagena će poneti naziv Tharu, a o svojoj odluci su čelnici nemačke marke obavestili javnost tokom prezentacije ovog modela koja je organizovana u Argentini.

Novajlija će na proizvodne trake pogona GAZ-a u Nižnjem Novgorodu a sklapanje Tharua će započeti tokom naredne, 2020. godine.

Volkswagen Tharu je već dostupan kupcima u Kini, a na tamošnjem tržištu se nudi u verzijama koje pogone dva benzinska i jedan dizel agregat. Benzince predstavlja turbo jedinica zapremine 1,2 litra sa isporukom 116 konjskih snaga, dok je dostupan i jači motor oličen u četvorocilindarskoj jedinici zapremine 1,4 litra koja vozaču na raspolaganje stavlja ergelu od 150 grloa

Dizel verziju pogoni znani dvolitarski TDI sa 190 konjskih snaga i (verujemo) 400 njutn metara maksimalnog obrtnog momenta. Sve varijante se mogu naručiti sa sedmostepenom automatskom transmisijom sa dvostrukom spojnicom, a ne postoji verzija koja bi koristila sistem pogona na sve točkove, kod Volkswagena poznat kao 4Motion.

Volkswagen je tokom aprila prodao 9.551 automobil, kako Rusima, tako i ostalim stanovnicima najveće države na svetu, proizilazi iz podataka koje je predstavio AEB. Ovakve cifre ukazuju na to da čelnici ruske divizije nemačkog giganta imaju razloga za zadovoljstvo jer su, u ovo teško vreme, uspeli da obezbede rast prodaje od 7%, u odnosu na lanjski period.

Još da vas obavestimo da je Polo postao najpopularniji model Volkswagena među kupcima u Rusiji, s obzirom na to da je ukupno 5,665 primeraka ovog gradskog mališana isporučeno novim vlasnicima.

AutoRepublika

(446)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments