1. Home
  2. Vesti
  3. Honda u Evropi zaštitila naziv Legend
Honda u Evropi zaštitila naziv Legend
0

Honda u Evropi zaštitila naziv Legend

561
0
Podelite sa prijateljima:

Honda ponovo poseže za pojmovima i nazivima koje je nekada koristila. Ne samo što je nedavno uvela novu liniju u ponudi verzija koju je označila nama poznatom Type S nalepnicom, već sada do nas dolaze i vesti o mogućem oživljavanju još jedne ikone. Radi se o modelu Legend.

Naime, Honda je nedavno podnela zahtev evropskim institucijama za zaštitu intelektualne svojine u kojem aplicira da se pravo na korišćenje naziva „Legend“ zaštiti. Podsetićemo da niti jedna Acura (nadproizvod Honde), od 1995. godine nije ponela ovu oznaku.

Kako je preneo portal AutoGuide, u prijavi se navodi da će oznaka potencijalno biti korišćena za označavanje:

„Vozila; sprave za kretanje kopnom, vodom ili vazduhom; oprema i komponente za kopnena, svemirska, vazdušna i vodena vozila, letilice i plovila.“

Iako bi bilo divno videti neku svemirsku letilicu ili podmornicu iz Honde, to je ipak malo verovatno. Dakle, očekujemo putnički automobil ili krosover, ukoliko se uopšte Japanci odluče na takav korak. Ono što je najčudnije u svemu, jeste činjenica da se Honda lagano povlači iz Evrope a ipak na toj teritoriji registruje poznato ime.

Bilo kako bilo, budućnost će pružiti odgovore na pitanja da li Honda namerava da oživi Legend kao zasebnu podmarku za Evropu (što je pretpostavka redakcije AutoRepublike) ili kao zaseban globalni model, ili jednostavno ne želi da dozvoli drugom proizvođaču da se koristi njenom ikonom.

AutoRepublika

(561)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments