1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda Rapid se i dalje nudi na nekim tržištima sa atmosferskim motorom
Škoda Rapid se i dalje nudi na nekim tržištima sa atmosferskim motorom
0

Škoda Rapid se i dalje nudi na nekim tržištima sa atmosferskim motorom

2.28K
0
Podelite sa prijateljima:

Škoda je zvanično potvrdila da penzioniše atmosferski 1.6 MPI motor dostupan u modelu Rapid, a da će njegovo mesto zauzeti turbo trocilindarska 1.0 TSI jedinica. Međutim, u ovom trenutku, vest je bitna samo za kupce sa indijskog potkontinenta, s obzirom na to da je Rapid sa ovim agregatom dostupan još uvek i u Rusiji. Nova pogonska jedinica će početi svoju službu u Rapidu početkom 2020. godine.

Motor sa 1.0 TSI oznakom je već dostupan na međunarodnim tržištima i to sa dva nivoa izlazne snage (95 i 115 „konja“). Pretpostavlja se da će Rapidu biti dodeljena snažnija jedinica, a uz nju će u tandemu funkcionisati i sedmostepeni robotizovani menjač.

Rapid se sa pomenutim atmosferskim motorom, ali i turbo jedinicom 1,4 TSI, kao što smo već i izvestili, može dobiti i na tržištu Ruske Federacije gde snaga agregata varira od 90, preko 110 pa sve do 125 „konja“, pri čemu se samo najsnažnija verzija odnosi na turbo agregat i DSG sedmostepeni menjač, dok su slabije verzije dostupne sa „petobrzinskom“ ručnom menjačkom kutijom, uz opciju doplate za varijantu sa 110 konjskih snaga, za šestostepeni automatik.  

Osnovna verzija Rapida sa atmosferskim motorom koji isporučuje 90 konjskih snaga i manuelnim menjačem se prodaje se Rusima za nešto manju sumu od 9.100 evra, dok je vrhunska verzija Škode Rapid u prodaji za iznos od oko 15.800 evropskih novčanica.

Škoda Rapid se proizvodi u pogonima Volkswagen grupe u Kalugi od 2014. godine, pa ni ne čudi što je to model koji je apsolutno najpopularniji takmac marke u Rusiji, a prema podacima kojima raspolaže Autostat. Interesantno je da su prodajne brojke za Rapid na ruskom tržištu nastavile da rastu i u prvom tromesečju ove godine, s obzirom na to da je zabeležen za 3% veći broj isporuka u odnosu na lanjsku godinu.

AutoRepublika

(2280)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments