1. Home
  2. Vesti
  3. BMW X8 – (potencijalno) najluskuzniji i najskuplji model bavarske marke
BMW X8 – (potencijalno) najluskuzniji i najskuplji model bavarske marke
2

BMW X8 – (potencijalno) najluskuzniji i najskuplji model bavarske marke

2.60K
2
Podelite sa prijateljima:

Potencijalno se radi o najskupljem modelu u BMW-ovoj gami.

Sve dok ih neko kupuje, oni će nastaviti da ih proizvode. Ta logika se u potpunosti može primeniti kod krosover kupea. Samim tim, nije iznenađujuće da je kupe verzija X7, pod imenom X8, potencijalno na putu.

Bavarci su zaštitili X8 oznaku ove godine, a BMW-ov šef razvoja je spomenuo da u portfoliju ima mesta za skuplji SUV.

Nedavno, post sa bmwblog.com je sugerisao da je X8 na putu, konstatovavši da „ono što možemo reži je da je priča o X8 ponovo pokrenuta, kao i da bi novi luksuzni SUV mogao da stupi na tržište“. Na forumu se takođe spominje da bi X8 mogao da ponese internu oznaku G09. X7, poređenja radi, nosio je naziv G07 tokom svog razvoja.

Dok BMW nije oficijelno potvrdio bilo šta, blog izvodi zaključak da će X8 koristiti platformu X7, s tim što će imati iskošeniji krov. Međutim, još uvek nije poznato da li će u igri biti i model s  trećim redom sedišta. Pored toga, X8 će verovatno posedovati istu masivnu masku hladnjaka.

BMW bi na taj način kreirao novu nišu, a tokom tog procesa iznedrio najskuplji model do sada. Ono što nije sigurno je kako će tržište prihvatiti kupe SUV te veličine. S obzirom na opštu dekadenciju na automobilskom tržištu možemo da kažemo: „Gehen Sie geradeaus”.

AutoRepublika

 

(2602)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

bmw bi sa x8 tek sada dostigao cadillac escalde i lincoln navigator, koji su na tržištu još od perioda kada švabe nisu imali ni koncept prvog x5

Bungi

Kako je počeo sa dužinom ovaj BMW, krenuće i sa proizvodnjom autobusa.