1. Home
  2. Life
  3. Tehnologija & IT
  4. Renault i Nissan daju poverenje Yandexu u Rusiji, koji će kontrolisati njihove sisteme
Renault i Nissan daju poverenje Yandexu u Rusiji, koji će kontrolisati njihove sisteme
0

Renault i Nissan daju poverenje Yandexu u Rusiji, koji će kontrolisati njihove sisteme

499
0
Podelite sa prijateljima:

Renault-Nissan-AvtoVAZ partnerstvo je pružilo poverenje lokalnom pretraživaču, Yandexu.

Grupa koja zauzima oko trećinu ruskog tržišta, koristiće Yandex u lokalno proizvedenim automobilima za usluge poput navigacije u realnom vemenu, glasovne asistencije i muzike.

Ovaj pakt takođe otvara opcije za dobijanje direktnog pristupa vrednim podacima kupaca automobila, više nego što Apple i Google aplikacije prikupe indirektno preko pametnih telefona.

„Oko 20 miliona Rusa koriste našu aplikaciju za navigaciju kroz saobraćajne gužve, stavljajući telefone na za vetrobrane pričvršćene nosače“, kaže Roman Černin, šef Yandexa za geolokalne usluge.. „Iz tog razloga smo se potrudili da je ugradimo u glavnu jedinicu.“

Yandex auto, info-zabavni sistem pretraživača, biće implementiran u više od 2 miliona Renaulta, Nissana i Lada u narednih pet godina.

Dok Google i dalje radi s proizvođačima automobila na raspoređivanju softvera za povezivanje automobila, koji funkcioniše bez pametnih telefona, Yandexova tehnologija je instalirana u oko 100.000 povezanih vozila prodatih u Rusiji od 2016., uključujući modele Toyote, Honde i kineskog Cheryja. Yandex takođe ima ugovore s Volkswagen grupom, Hyundaijem i JLR-om.

Yandex je prva firma koja je kreirala internet pretraživač u Rusiji, ostajući najveći igrač čak i nakon što je Google ušao na tržište. 2015., Yandex je pobedio u antimonopolskom sporu, kada mu je dozvoljena preinstalacija usluga na telefonima koji su koristili Googleov Android operativni sistem u Rusiji.

Da bi osvojio korisnike, Yandex takođe nudi servise kao što su vožnja po pozivu, dostava hrane, onlajn šoping i druge.

Stariji automobili

Yandex će takođe pružiti soluciju za povezivanje starijih modela automobila. Zajedno sa Faurecijinim kineskim zajedničkim poduhvatom, razvio je glavne jedinice s preinstaliranim Yandex uslugama za 17 različitih modela automobila, rekao je Černin. Kupci mogu da instaliraju dotične jedinice u servisima za oko 30.000 rubalja, što je ekvivalentno 460 dolara.

U budućnosti, kompanija planira da se raširi na oblasti parkiranja, osiguranja, usluga plaćanja goriva, kao i pristup podacima vozača. „Yandex Auto će započeti integrisanje sa sistemima automobila u cilju prikupljanja podataka poput brzine i količine goriva“, rekao je Černin. „To bi takođe omogućilo da se ponovo razmotre usluge kao što je pametno osiguranje, koje u obzir uzima stil vožnje.“

AutoRepublika

(499)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments