1. Home
  2. Vesti
  3. Trač dana: Volkswagen grupa prodaje Bentley i Lamborghini do 2030. godine
Trač dana: Volkswagen grupa prodaje Bentley i Lamborghini do 2030. godine
2

Trač dana: Volkswagen grupa prodaje Bentley i Lamborghini do 2030. godine

402
2
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen grupa trebalo bi uskoro da predstavi plan pod nazivom Vision 2030, koji će prikazati šta će se dešavati u narednih 11 godina u ovom gigantu. 

Prema prvim informacijama koje je plasirao Automobile nemačka grupacija planira ozbiljno restruktuiranje. Navedena publikacija ističe da sigurnu budućnost u okviru VW-a imaju samo matični brend, Audi i Porsche. Manje su sigurni Seat i Škoda koji bi mogli da prođu kroz ozbiljne promene, najverovatnije u dizajnerskom smislu (kada je reč o novim modelima).

Automobile navodi da su najmanje sigurni Ducati, Lamborghini, Bentley i Bugatti. Ovi brendovi mogli bi da budu prodati ili čak ukinuti ukoliko VW grupacija ne vidi povoljan razvoj situacija za nabrojane marke.

Bentley

Ističe se da je Bentley praktično već na izlaznim vratima. Volkswagen navodno ne želi da ulaže novac u „staromodni brend“, a s obzirom na to da je britanska marka prošlu godinu završila u velikim finansijskim gubicima, logično je da Bentley prvi bude ponuđen na prodaju.

Lamborghini je u ovom trenutku siguran, ali se procenjuje sposobnost za prilagođavanje ove marke u nadolazećim godinama i mogućnost da vrati investicije. Ukoliko se proceni da Lambo ne može da povrati veliki novac koji se ulaže u tu marku biće ponuđen na prodaju, ali ovaj put u paketu – zajedno sa Ducatijem.

Šta god da grupa odluči da uradi sa Bugattijem, ta marka ipak nije realno ugrožena. Zato što i da čelnici odluče da je eliminišu iz portfolija Volkswagena, ostaće u vlasništvu porodica Pih i Porše, što znači da ne moraju preterano da brinu o svojoj budućnosti…

Automobile navodi da postoji šansa da će nemačka grupa plasirati i novu marku automobila namenjenu samo za električna vozila. U ovom trenutku to ne bi bio racionalan poslovni potez, ali ako prodaja ovakvih modela poraste u narednih nekoliko godina, jasno je da će Volkswagen biti spreman da odgovori i na ovaj izazov.

AutoRepublika 

(402)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
don

ne mogu ih elektrificirati, nece donijeti to profit. Bolje da prodaju cim prije.

Mustang

neka proizvode lamborginije i bentlije u češkoj zajedno sa škodom, možda mogu koristiti i delove iz fabie ili rapida, kao što to već rade sa porscheom