1. Home
  2. Vesti
  3. Predstavljen je restilizovani Audi A4 (GALERIJA)
Predstavljen je restilizovani Audi A4 (GALERIJA)
0

Predstavljen je restilizovani Audi A4 (GALERIJA)

1.37K
0
Podelite sa prijateljima:

Audijev model u D segmentu prošao je još jedan tretman zatezanja bora. 

Blagi facelift A4 je imao i prošle godine, no sada su stigle znatno veće promene. Vizuelno najveća izmena je svakako prednji deo automobila gde je postavljena nova svetlosna grupa kao i nova rešetka. Pozadi su izmene nešto suptilnije i ogledaju se u drugačijem obliku završetka izduvnih cevi, i nešto drukčijem obliku odbojnika.

Audi je početkom tekućeg meseca predstavio derivativni S4 za Evropu, koji od sada dolazi samo kao dizelaš, dok su sada prikazane i ostale varijante: Avant i Allroad. Potonje verzije prošle su naravno isti tretman kao i sedan, a još jedan novitet za ceo portfolio je dodatak boje pod nazivom Terra Gray. A4 Allroad ujedno je primio sve izmene kao i ostala braća, ali je ujedno i „porastao“ u visinu, s obzirom na to da mu je klirens veći za 3,5 cm.

Najveća promena odigrala se pod haubom. Audi pod okriljem VW grupe žuri ka elektrifikaciji, te je bila očekivana implementacija elektromotora. Nemačka marka će u Evropi nuditi paletu od šest turbo motora, od čega će tri agregata biti u blagoj hibridnoj postavci. Kako Audi ističe sve pogonske jedinice su u skladu sa Euro6d normom.

Tehnologija blagog hibrida omogućava manju potrošnju goriva i nižu emisiju štetnih gasova. Iz pres službe nemačkog brenda navode da je ušteda sa ovim sistemom oko 0,3 litra goriva po pređenom kilometru.

Audi će početi da prima narudžbine za restilizovani A4 ovog meseca, dok će Allroad varijanta biti dostupna tek od leta. Početna cena za A4 Sedan 45 TFSI u Nemačkoj iznosi 35.900 evra.

AutoRepublika 

(1365)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments