1. Home
  2. Vesti
  3. Polestar 4 kao rival za Porsche Macana
Polestar 4 kao rival za Porsche Macana
0

Polestar 4 kao rival za Porsche Macana

360
0
Podelite sa prijateljima:

Polestar 4 predstavljaće kupeoliki SUV model švedskog (kineskog) brenda, koji bi trebalo da stigne na scenu 2023. godine. 

To je u intervjuu za Car Magazine potvrdio šef ove marke, Tomas Ingenlat. On je najavio da će automobil imati izraženu liniju padajućeg krova, zarad kupe izgleda, te da mu kao glavnog rivala vide Porscheovog Macana. Polestar 4 trebalo bi da bude manje vozilo od Polestara 3, a ujedno i jeftinije.

Stariji brat je poprilično skup model sa početnom cenom od preko 75.000 evra, dok će novi SUV biti daleko pristupačniji uz startnu cenu od 55.000 evra. Ingenlat očekuje da će Polestar 4 biti ubedljivo najprodavaniji automobil skandinavske kompanije…

Ovaj SUV trebalo bi da bude baziran na PMA platformi, koja je, inače, verzija SEA arhitekture matične kuće Geely. Stoga će se Polestar 4 i proizvoditi upravo u Kini.

Polestar je vrlo misteriozan po pitanju tehničke specifikacije u vezi sa predmetnim četvorotočkašem. Poznato je da će biti EV, te da će biti dostupan u konfiguraciji sa jednim ili dva elektromotora. Očekuje se i da će koristiti pravo remek-delo tehnologije koje bi trebalo da mu omogući „visok nivo automatizovane vožnje“, a zarad toga Polestar je sklopio saradnju sa proizvođačem LiDAR senzora Luminarom, kao i IT gigantom Nvidijom.

AutoRepublika 

(360)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments