1. Home
  2. Vesti
  3. Enyaq je naziv novog Škodinog modela
Enyaq je naziv novog Škodinog modela
1

Enyaq je naziv novog Škodinog modela

752
1
Podelite sa prijateljima:

Novi automobil u Škodinoj gami biće električni SUV i nosiće naziv Enyaq. 

Tako se češka marka ne odriče pravca koji je zauzela sa nomenklaturom svojih SUV modela, a to je da se nazivi završavaju na „q“. Kamiq, Karoq, Kodiaq i sada na kraju Enyaq, te je jasno da početno slovo „e“ ima za ulogu da asocira na elektromobilnost.

Najavljeni električni krosover trebalo bi da bude serijska varijanta konceptualnog modela Vision iV. Ovaj automobil prvo je vozilo koje je češki brend stvorio sa ciljem da koristi samo električnu energiju kao pogonsko gorivo, za razliku od Citigoa iV koji je električna varijana konvencionalnog modela.

Enyaq će biti postavljen na modularno MEB platformu, i prema prvim informacijama trebalo bi da bude sličnih gabarita kao Kodiaq. Isprva je zamišljeno da ovaj električni SUV ima kupeoliko naličje, kao što je to recimo slučaj kod konvencionalnog BMW-a X6, ali je Škoda krajem prošle godine saopštila da će u ponudi biti standardni SUV, kao i kupe-SUV.

Prostranost je jedna od karakteristika koja krasi većinu modela češkog proizvođača, a sada se najavljuje da će Enyaq ponuditi prostor „van svoje klase“.

Iako Škoda nije dala nikakve zvanične podatke u vezi sa specifikacijom vozila, očekuje se da najavljeni električni SUV raspolaže sa najmanje 480 km dometa, i sa više od 300 konjskih snaga.

Prvi primerci Enyaqa stići će do svojih novih vlasnika početkom naredne godine, što znači da bismo premijeru ovog modela mogli videti i tokom tekuće godine.

AutoRepublika 

(752)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Zoca

Prvi elektronski racunar se zvao ENIAC.