1. Home
  2. Vesti
  3. Ferrari priprema hibridni superautomobil pozicioniran iznad 812 Superfasta
Ferrari priprema hibridni superautomobil pozicioniran iznad 812 Superfasta
0

Ferrari priprema hibridni superautomobil pozicioniran iznad 812 Superfasta

196
0
Podelite sa prijateljima:

Purosangue SUV, novi V6, naslednik LaFerrarija, sve je to u pripremi u Maranelu. Italijanska marka vredno radi na nasledniku LaFerrarija, koji će naravno biti hibrid. Do kraja meseca, trebalo bi da bude skinut veo s novog hiperautomobila.

Opisan kao „istinska lepota“ od strane Luisa Kamiljerija, predsednika i CEO-a Ferrarija, misteriozni model će se pozicionirati iznad 812 Superfast grand turera. Po Kamiljeriju, reč je o „veoma atraktivnom“ proizvodu, koji će vlasnike F8 Tributa i 488 naterati da zamene „prevoz“.

„Zamolio bih vas da budete strpljivi tri nedelje, nakon čega ćete mnogo toga saznati“, rekao je šef Ferrarija.
Da li znate zašto Ferrari toliko sredstava ulaže u hibridizaciju? Pored performansi, „propeti konjić“ je motivisan i poreskim olakšicama u nekim zemljama. Uzimajući u obzir da je Ferrari najstariji tim u Formuli 1, a pogonska jedinica u elitnom trkačkom takmičenju je takođe hibridna, ova tehnologija ima veliki potencijal kod serijskih automobila sa stanovišta marketinga.

Kamiljeri je pojasnio da će 2019. Ferrari debitovati s pet modela. najpre, F8 Tributo je predstavljen u Ženevi. Za sada neimenovani hibridni superautomobil je drugi model, a ne radi se o nasledniku 488. Tu ulogu igra F8 Tributo, poboljšavajući formulu koju je primenila 488 Pista.

F8 Tributo s otvorenim krovom će stići u nekom momentu u budućnosti, a pretpostavljamo da će Spider verzija stupiti na scenu tokom 2020. Što se tiče Purosangure SUV-a, on neće biti jedan od modela planiranih za ovu godinu.
Ono čemu se nadamo je uskrsnuće V6 Dina. Testni prototipovi „preobučeni“ u 488 karoseriju su već spaženi kako tumaraju putevima.

AutoRepublika

(196)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments