1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen sprema mali krosover specijalno za američko tržište?!
Volkswagen sprema mali krosover specijalno za američko tržište?!
2

Volkswagen sprema mali krosover specijalno za američko tržište?!

173
2
Podelite sa prijateljima:

Prema navodima američkog Car and Driver Volkswagen planira mali krosover koji će nuditi isključivo na američkom tržištu. 

Nije nikakva tajna da sam Volkswagen nije preterano bitan igrač u SAD, a s obzirom na dizelgejt skandal, nemaju ni preterano pozitivan ugled sa one strane Atlantika. Ipak, nemačka marka se silno trudi u poslednje dve godine da popravi narušeni ugled, a ujedno i prodaju.

Kako javlja pomenuti stručni magazin VW trenutno vaga odluku o proizvodnji malog krosovera samo za tržište u Americi. Nemački brend predstavio je prošle godine T-Roc, SUV model za Evropu, baziran na Golfu, a nedavno su prikazali i T-Cross, manji model koji je takođe namenjen evropskoj publici.

Volkswagen je odbacio mogućnost da T-Cross debituje i u Americi, jer ga smatraju isuviše malim. S druge strane, određene stilske i mehaničke izmene mogle bi preobraziti ovaj model u nešto praktičnije za tržište u SAD.

Car and Driver navodi da bi potencijalni krosover bio postavljen na MQB platformu, kao i da bi se proizvodio u nekom od pogona u SAD ili u Meksiku. Volkswagenov krosover postavio bi se kao konkurent Jeepu Renegade, Hondi HR-V i Toyoti C-HR.

Ukoliko se Volkswagen odluči da ponudi mali SUV u specijalno za američko tržište, onda će taj automobil debitovati tokom 2020. godine.

 

(173)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Naravno, po običaju imaće u standarnoj opremi sve ono što se na starom kontinentu smatra dodatnom i doplaćuje, a po ceni standardne opreme u EU.

moron

Ako u njega „metnu“ TSI 95 sa 5MT za USA, uspeh je zagarantovan 🙂