1. Home
  2. Vesti
  3. SpaceX priznao da je Crew Dragon kapsula ekplodirala u incidentu
SpaceX priznao da je Crew Dragon kapsula ekplodirala u incidentu
1

SpaceX priznao da je Crew Dragon kapsula ekplodirala u incidentu

188
1
Podelite sa prijateljima:

Gotovo tri nedelje nakon izveštaja da je Crew Dragon svemirska letelica uništena u incidentu tokom testiranja, SpaceX je zvanično potvrdio informaciju.

Govoreći na pres konferenciji u sedištu kompanije, potpredsednik sektora SpaceX-a za proizvodnju i pouzdanost leta, Hans Kenigsman, rekao je da je kapsula uništena tokom testiranja Super Draco potiskivača, o čemu smo već pisali i objavili video.

„Aktivirali smo ih u dva navrata po pet sekundi i sve je bilo veoma dobro“, rekao je zvaničnik. „Zatim, neposredno pre nego što smo želeli da aktiviramo Super Draco potiskivače, došlo je do anomalije i letelica je uništena.“

U Crew Dragon kapsuli, osam Super Draco motora funkcionišu kao sistem za spasavanje u slučaju da je misija s posadom ugrožena tokom leta, razdvajajući kapsulu od rakete.

Istraga je i dalje u toku, a Kenigsman je sugerisao da se „anomalija“ desila tokom aktiviranja potiskivača.

Ubrzo nakon incidenta, pojavio se video klip u kojem se vidi eksplozija kapsule, međutim, s obzirom na kvalitet snimka sumnjalo se u autentičnost. Međutim, to se promenilo ove nedelje, kada su isplivale na površinu nove informacije i priznanje SpaceX-a da je snimak verodostojan.

AutoRepublika

 

(188)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Neko

Bice bolje drugi put. Srecno Ilone