1. Home
  2. Vesti
  3. Nemački sud zabranio registarske tablice koje asociraju na nacističku tvorevinu (HH 1933)
Nemački sud zabranio registarske tablice koje asociraju na nacističku tvorevinu (HH 1933)
1

Nemački sud zabranio registarske tablice koje asociraju na nacističku tvorevinu (HH 1933)

1.37K
1
Podelite sa prijateljima:

Sve registarske oznake na automobilima koje bi na nekin način mogle biti protumačene kao omaž nacističkoj Nemačkoj, nemoralne su i protivzakonite, stoji u presudi administrativnog suda iz Dizeldorfa, nastaloj ao rezultat postupka iniciranog na osnovu prijave da su organi vlasti izdali poručene tablice sa oznakama „HH 1933“.

Jasno je da se ovde radi o evociranju uspomene na zloglasni pozdrav Trećeg Rajha “Heil Hitler”, kao i na godinu kada je Nacional socijalistička partija došla na vlast, čime je pokrenuta jedna od najvećih globalnih tragedija dvadesetog veka.

Presuda suda je objavljena u četvrtak u predmetu broj „6 L 175/19“, a postupak je pokrenuo građanin Nemačke kome je zasmetala navedena poruka sa registarskih tablica, izdatih od strane regionalnih vlasti Versena a na osnovu želje vlasnika vozila. Interesantno je da je reagovao i vlasnik vozila sa izdatim registarskim tablicama, pokrenuvši sudski spor u kojem bi želeo da zaštiti svoja prava.

Da li će vlasnik vozila aplicirati za nove registarske oznake, ili pak neće, isključivo je njegova odluka. Ipak, bez novih tablica se ni vozilo neće moći legalno koristiti na javnim drumovima.

Još da dodamo da je navedena odluka dizeldorfskog suda prvostepena i da je moguće očekivati žalbu pred višim administrativnim sudom u gradu Minster.

AutoRepublika

(1365)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Vidimo sada koliko se Njemačka distancira od nacizma i fašizma…nimalo.Šakom i kapom podržavaju nacistički režim u Ukrajini.A i u Njemačkoj danas imate puno pravo da uništavate Ruske privatne objekte,da matletirate Ruse,da se skrnave i ruše spomenici Sovjetskim vojnicima koji su ugasili Treći Rajh.I za to nema nikakvih posledica. U Austriji je potpuna suprotnost. Pokušali su nacisti iz Ukrajine u Beču kada je počela denacifikacija Ukrajine od nacizma da sruše spomenik u Beču posvećen Sovjetskim oslobodiocima Austrije od nacizma..izašle Austrijske Kobre postrojili se oko spomenika Sovjetima i nalupuli Ukrakince da im do dana današnjeg nije palo napamet više da priđu spomeniku… Pročitaj više »