1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Porsche 911 s HEMI motorom u „nosu“
Porsche 911 s HEMI motorom u „nosu“

Porsche 911 s HEMI motorom u „nosu“

329
1
Podelite sa prijateljima:

U današnje vreme, kada besmisao dorade automobila ide do implementacije „egzoskeleta“ na mesto panela karoserije jednog Lamborghinija, ne čudi što se došlo na ideju da se u Porsche 911 implementira moćan HEMI motor, i to napred!

Dotično vozilo je započelo život kao 997.1 generacija Porsche Carrere 911 4S u kabriolet varijanti. Međutim, šestocilindarskog boksera više nema, a nema ni motora pozicioniranog pozadi.

Umesto njega, „nos“ Porschea je iskorišćen da ugosti V8 sa „hipertrofiranim“ kompresorom.

Ova kreacija je delo francuskog specijaliste, Aleksa Dantona, koji je udružio snage s digitalnim umetnikom, Jasidom Uzirom. Mada je Uzir napravio rendere koji reflektuju finalnu fazu kreiranja projekta, sve je zapravo mnogo ozbiljnije, jer je rad u toku.

Ovo je prvi tjuning ove vrste, i mada će ga mnogi posmatrati kao „skrnavljenje“ (pomislimo samo kakva će biti distribucija mase po osovinama), bilo bi nam drago da kreatori uspeju u svojoj nameri.

Verovatno negde postoji neko spreman da odvoji veliku sumu za ovu kreaciju.

AutoRepublika

(329)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Već sam hteo da opletem po amerima i njihovom neukusu guranja v8 i hemi motora u sve i svašta kad ono francuzi.
Svejedno neukus. Idiotizam.
Ako već neko želi jači Porsche nego što je izvorno uvek postoji Ruff ili neka druga „kuća“ sa know-how znanjem i iskustvom da se napravi još brži automobil koji je i na stazi bolji od originala.