1. Home
  2. Sport
  3. Mika Hakinen u McLarenu F1 GTR na Laguna Seca Racewayu (VIDEO)
Mika Hakinen u McLarenu F1 GTR na Laguna Seca Racewayu (VIDEO)
0

Mika Hakinen u McLarenu F1 GTR na Laguna Seca Racewayu (VIDEO)

434
0
Podelite sa prijateljima:

Susret dve legende na trkačkoj stazi.

Mika Hakinen, šampion Formule 1 iz 1998. i 1999., nedavno je obelodanio da ozbiljno razmatra da se vrati u svet auto-moto sporta, nakon vožnje pobedničkog McLarena na Suzuki.

„Mislim da bi to bilo sasvim moguće, i to lako, jer imam mišiće potrebne za vožnju. Dugi niz godina sam bio van staze“, rekao je Finac. Postoji li bolji način za pripremu od brzog kruga na Laguna Seca Racewayu i to za volanom McLarena F1 GTR? Da sve bude „sočnije“, to nije bilo kakav GTR, već upravo onaj koji je trijumfovao na 24 časa Le Mana 1995. Ispod poklopca motora se nalazi „vrišteća“, 6,1-litarska BMW-ova V12 ikona, uparena sa šestostepenim manuelnim menjačem. Reč je o šasiji #01R.

Mada Mika definitivno nije dovodio automobil to granica njegovih mogućnosti, klip je prava automobilska poezija, i to ona klasičnog tipa.

Nadamo se da će ova vožnja dodatno inspirisati „Letećeg Finca“ da se zaista vrati trkanju. Poslednji put je to bilo 2011. godine, kada je vozio Mercedes SLS AMG GT3 na šestočasovnom International Le Mans kupu u Kini.

 

(434)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments