1. Home
  2. Vesti
  3. Nissan u tišini vredno radi na novoj generaciji „Godzille“
Nissan u tišini vredno radi na novoj generaciji „Godzille“
0

Nissan u tišini vredno radi na novoj generaciji „Godzille“

427
0
Podelite sa prijateljima:

Aktuelni Nissan GT-R je sa nama od 2007. godine, što ga čini jednim od najstarijih modea na tržištu. Nekoliko puta je osvežen tokom neubičajeno dugačkog životnog ciklusa.

Japanska marka već izvesno vreme radi na nasledniku „Godzille“, ali ipak se čini da R36 nećemo videti uskoro. Naime, Top Gear je razgovarao s članom Nissanovog odbora, odgovornog za planiranje, Filipom Klajnom, koji je bio voljan da pruži par informacija i argumentuje zašto treba da budemo strpljivi. Na pitanje da li GT-R ima budućnost, Klajn je odgovorio: „Treba da imate vere, jer radimo na njemu! Vozačko iskustvo se nalazi veoma visoko na našoj listi prioriteta, a električni automobili su veoma zabavni za vožnju. Mi smo u fazi elektrifikacije naših benzinskih motora kroz „hybrid e-power“ postavku. Na kraju, voleli bismo da regulativa ne oduzme ništa kada je zabava u vožnji u pitanju.“

Klajn je nastavio precizirajući da inženjeri „vredno rade na različitim opcijama“ što se pogona tiče , dodavši da je ekološka regulativa glavni faktor. Ukoliko čitamo između redova, to bi moglo da znači da će novi GT-R biti elektrifikovan na neki način, da bi bio u skladu sa strožim propisima vezanim za izduvne gasove. Klajn kaže da Nissan „brani svoj sportski automobil“ u smislu da daje sve od sebe da ga zadrži u životu, tako da ga inženjeri razvijaju sa strožom regulativom na umu.

Masa je takođe jedan od važnih faktora a aktuelni GT-R baš i ne može da se pohvali malom težinom. Primera radi, GT-R Pure za 2019. ima masu od 1.782 killograma. Elektrifikacija će svakako dodati težinu, ali Klajn kaže da hibridni pogon u GT-R-u neće imati negativan uticaj na način na koji se automobil vozi.

Slično kao što su velike promene implementirane u tranziciji s R34 na R35, tako će i R36 imati značajne tehničke modifikacije u poređenju s današnjim modelom. Kada će sledeća generacija pristići? To u ovom trenutku jedino Nissan zna.

U međuvremenu, japanska ikona slavi 50. rođendan sa specijalnim izdanjem kojeg krase vizuelna unapređenja.

AutoRepublika

Spekulativni renderi: Enoch Gabriel Gonzales

 

(427)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments