1. Home
  2. Vesti
  3. Genesis planira serijsku proizvodnju fascinantnog električnog kupea
Genesis planira serijsku proizvodnju fascinantnog električnog kupea
0

Genesis planira serijsku proizvodnju fascinantnog električnog kupea

166
0
Podelite sa prijateljima:

Ukoliko se obistini ova tvrdnja, dobićemo fascinantan električni kupe u prilično kratkom roku.

Koncepti automobila dolaze i odlaze. Uz njihovu pomoć, proizvođači automobila demonstriraju nove tehnologije i „opipavaju puls“ publike, vagajući da li da nešto slično pošalju eventualno u serijsku proizvodnju ili ne. Nažalost, većina tih automobila posle izvesnog vremena padne u zaborav.

Međutim, to nije slučaj sa zaista fascinantnim Essentia električnim kupeom, predstavljenim na prošlogodišnjem Salonu automobila u Njujorku. Ovoga puta se radi o nečemu više od „lepog lica“ koje treba da paradira na automobilskim sajmovima. U intervjuu datom na ovogodišnjem salonu u „Velikoj jabuci“, šef Genesisa je pružio neke zaista interesantne sugestije u vezi s dotičnim konceptom.

U razgovoru s australijskim Motoringom, Manfred Ficdžerald je rekao da nećemo morati dugo da čekamo na preciznije detalje u vezi s prvim čistim električnim modelom marke, koji bi u prodaju trebalo da uđe 2021. Doduše, on nije želeo da otkrije identitet automobila, ali na pitanja novinara odgovorio je nije reč o serijskoj verziji simpatičnog Mint koncepta.

Sa GV80 SUV-om, koji treba da pristigne ove godine na južnokorejsko tržište i Ficdžeraldovom najavom novog serijskog automobila na čisto električnoj platformi, vrlo je verovatno da je reč o serijskoj verziji Essentia koncepta. Ne samo to, već su reči potpredsednika Genesisa na pitanje šta će se desiti s konceptom, prilično indikativne: „Mi smo ozbiljni u vezi sa svime što radimo. Normalno, u automobilskoj industriji konceptni automobili imaju kratak životni vek. Oni izazovu pažnju automobilske javnosti a zatim se poslovično izgube iz vidokruga. Mi ih ne tretiramo na takav način. Mi i dalje veom ozbiljno nastojimo da jedan koji ste videli prošle godine materijalizujemo u serijski model koji ćemo blagovremeno najaviti.“

Malo toga se zna u vezi s kupeom, ali da podsetimo: koncept poseduje elektromotore koji generišu za sada nepoznat broj kilovata, koji obezbeđuje sprint do „stotke“ za oko tri sekunde.

Ukoliko dobije „zeleno svetlo“ za serijsku proizvodnju, Essentia sigurno neće biti jeftina. U ranijem intervjuu, Ficdžerald je izjavio da će serijski model biti najskuplji u gami, kao i da će njegova dostupnost biti ograničena.

AutoRepublika

(166)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments