1. Home
  2. Vesti
  3. Daimler obustavlja isplate političkim partijama do kraja godine
Daimler obustavlja isplate političkim partijama do kraja godine
4

Daimler obustavlja isplate političkim partijama do kraja godine

209
4
Podelite sa prijateljima:

Nemački proizvođač luksuznih vozila Daimler je doneo odluku da prekine sa doniranjem političkih partija do kraja ove godine. Ovo je zaključak do kog je došao upravni odbor kompanije, a o ovome je prvi izvestio nemački Bild am Sonntag.

Portparol kompanije Daimler je dao izjavu za pomenuti list, a ona glasi ovako: „Odlučili smo da ovogodišnji fokus potpuno preusmerimo u oblasti edukacije, konzervacije, umetnosti, nauke i kulture.“ Glasnogovornik nemačkog giganta je potvrdio da političke partije nemaju razloga da do kraja godine kucaju na vrata Daimlera, u nadi da će „iskukati“ neki evro donacije.

Tokom 2018. godine, kompanija je na račune političkih partija prenela iznos od ukupno 320.000 evra. Po 100 hiljada evropskih novčanica dobile su stranke CDU i SPD. Finansijske rukovodioce kod stranaka zelenih, CSU-a i FDP-a je obradovao priliv 40 hiljada evra sa računa pomenutog proizvođača automobila, tokom prošle godine.

AutoRepublika

(209)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

To nije mito?

Don

Legalna korupcija, mito ili ne, idalje je korupcija tj mito. Isto kao i drugovi koji se nazivaju lobisti 🙂

Ercegovac

МИ ТО не тражимо већ се подразумијева .