1. Home
  2. Vesti
  3. Ford sprema novi pristupačni automobil za američko tržište
Ford sprema novi pristupačni automobil za američko tržište
0

Ford sprema novi pristupačni automobil za američko tržište

186
0
Podelite sa prijateljima:

Mnogi su se našli u šoku pre nekoliko meseci kada je Ford najavio da će u skorije vreme penzionisati kompletnu automobilsku ponudu u Americi (sa izuzetkom Mustanga) da bi se kocentrisao na profitabilnije terence, krosovere i pikape.

U vreme pisanja ove priče još uvek je moguće kupiti preostale zalihe modela Fiesta, Focus, Fusion/Mondeo i Taurus, ali za nekoliko meseci, najjeftiniji model kompanije će da postane krosover EcoSport sa početnom cenom od 21.090 američkih dolara.

Iako Ford nudi visoke popuste, spomenuta cena je ipak previsoka za sve one koji žele jednostavno i priuštivo prevozno sredstvo. Kako prenosi Automotive News, američki gigant trenutno razvija potpuno novi model koji će da popuni ponudu i trižištu ponudi pristuapčni Ford, a u prodaji bi se trebao pojaviti do 2022. godine.

Ovu vest je potvrdio i Džim Baumbik, potpredsednik kompanije za proizvodnju novih modela, a on kaže da je ceo proces, od ideje pa do detaljnih planova, trajao svega 12 sedmica. Ovo je ujedno detalj koji je novi predsednik Forda Džejms Haket upravo želeo da primeni, a to je da razvoj noviteta teče značajno većom brzinom nego u prošlosti.

Više informacija nema u ovom momentu, ali neki mediji smatraju da će takvo vozilo biti omaleni krosover pozicioniran ispod EcoSporta po uzoru na modele kao što su Hyundai Kona i Venue.

AutoRepublika

(186)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments