1. Home
  2. Vesti
  3. Lincoln ponovo zaštitio naziv Zephyr
Lincoln ponovo zaštitio naziv Zephyr
0

Lincoln ponovo zaštitio naziv Zephyr

151
0
Podelite sa prijateljima:

Prošlo je desetak godina od kada je Lincoln predstavio konfuznu strategiju sa imenima svojih modela. Nestali su poznati nazivi, kao što su Continental, Town Car i Aviator, a zamenili su ih neki novi modeli kao što su MKZ, MKS, MKX i MKT.

Na taj način Fordova premijum divizija je pokušala da prati strategiju nemačkih proizvoda, ali kako nije bilo rezultata, proizvođač se vratio onome po čemu je najpoznatiji. MKS i MKT su penzionisani i zamenjeni sa Continentalom i Aviatorom dok su MKC i MKX promenili imena u Corsair i Nautilus.

Lincoln Zephyr (2005.)

To ostavlja samo MKZ kao potsetnik neke neuspešne strategije, ali bi i on uskoro mogao dobiti novo ime. Ironično, reč je o Zephyru i to identičnom nazivu koje je MKZ nekada nosio, a na naslovnoj fotografiji je model iz 1936. godine). Lincoln još uvek ne želi da potvrdi ovu vest, ali je nedavno zaštitio ovo ime što nam govori da će se ono ipak naći na nekom modelu kompanije u bliskoj budućnosti.

Originalni Zephyr se proizvodio od 1936. do 1940. godine kao prvi američki izuzetno uspešni aerodinamičan model, a ime je zatim na kratko oživljeno tokom 2005. i 2006. godine. Međutim, već naredne godine automobil je postao poznat kao MKZ što se koristi i do današnjeg dana.

Takođe, postoji velika mogućnost da Zephyr možda i neće biti povezan sa MKZ-om. Ford će naredne godine ugasiti model Fusion, na kojem je MKZ trenutno zasnovan, pa su šanse velike da bi identična sudbina mogla da zadesi i Lincolnovog takmaca. Neki mediji spominju da bi proizvođač mogao da iskoristi sadašnju platformu sa pogonom na zadnje ili na sva četiri točka, na kojoj se proizvode Ford Explorer i Lincoln Aviator, ali bi automobil onda dobio na dimenzijama.

Lincoln MKZ (2017.)

Bilo kako bilo, dok je Ford ugasio ponudu svih putničkih automobila osim Mustanga, šanse još uvek postoje da Lincoln neće zadesiti ista sudbina, i to posebno danas kada MKZ poseduje fantastični 3,0-litarski turbo agregat sa preko 400 „konja“. Ali samo vreme može da pokaže da je i takva pretpostavka tačna.

AutoRepublika

(151)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments