1. Home
  2. Vesti
  3. Stiže nova Nissan Sentra koja se na „kineskom“ kaže Sylphi
Stiže nova Nissan Sentra koja se na „kineskom“ kaže Sylphi
0

Stiže nova Nissan Sentra koja se na „kineskom“ kaže Sylphi

209
0
Podelite sa prijateljima:

Nissan Sentra je izuzetno zanimljiv kompaktni automobil koji se nudi na američkom tržištu. Na gotovo svakoj listi većine magazina će završiti na ubedljivo poslednjem mestu po pitanjima završne obrade, udobnosti, perfrmansi i generalnom kvalitetu. Ali istovremeno, prodaja je rasla svake godine da bi dostigla vrhunac prošle godine sa preko 218.000 isporučenih jedinica.

Velike zasluge za tako nešto idu na račun flotne prodaje, ali i visokih popusta. Sadašnji model je u prodaji još od 2013. godine pa je definitivno vreme za promene. Iako Sentra za Amerikance još uvek nije spremna, japanski proizvođač vozila je nedavno debitovao sa novom generacijom modela Sylphy za tržište Kine, na Salonu automobila u Šangaju, a kako su ova dva automobila bila identična u prošlosti, nema razloga da se ista strategija ne primeni i sada.

U svakom slučaju, novi model deluje značajno ozbiljnije u poređenju sa prethodnikom i već na prvi pogled se mogu primetiti velike sličnosti sa sadašnjim modelima kompanije kao što su Altima i Maxima. Kako to obično biva sa modernim proizvodima, krov je izuzetno nizak da bi se dobio „kupe sa četvoro vrata stil“, ali same linije su izuzetno čiste i atraktivne.

Ako je suditi po fotografijama, enterijer je pretrpeo najveće izmene. Ne samo što je dizajn izuzetno moderan već je unutrašnjost vozila i detaljno prekrivena kožom, a na raspolaganju za izbor je i bogata lista opreme.

Međutim, model za američko tržište je jedan od najjeftinijih u klasi pa se takvi detalji sigurno ne mogu očekivati. Enterijer je jedna od najvećih mana sadašnje Sentre sa jeftinom plastikom pa bez obzira šta Nissan uradio, sigurno je da će na ovom planu napredak biti značajan.

Kada je reč o mehanici, sadašnji 1,8-litarski benzinac sa preko 130 konjskih snaga će sigurno nestati iz ponude, a zamena će stići u vidu 2,0-litarskog agregata sa više od 141 „konja“. On se već ugrađuje u model Rogue Sport (u ostatku sveta Qashqai), a šanse su velike da će i 1,6-litarski turbo benzinac sa preko 188 konjskih snaga ponovo biti u ponudi. On se već koristi u SR i NISMO verzijama Sentre. a takođe se može naručiti i sa šestostepenim manuelnim menjača. Kao i do sada, ostatak ponude će se zasnivati na automatskom CVT menjaču koji će prenositi snagu na prednje točkove.

Bilo kako bilo, model za američko tržište neće debitovati pre 2020. godine, ali barem na kratko publika može da pretpostavi tačno ono šta može da očekuje.

AutoRepublika

(209)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments