1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Novi šef Daimlera spreman da rasturi partnerstvo sa Renault-Nissan alijansom
Novi šef Daimlera spreman da rasturi partnerstvo sa Renault-Nissan alijansom
2

Novi šef Daimlera spreman da rasturi partnerstvo sa Renault-Nissan alijansom

1.92K
2
Podelite sa prijateljima:

Budući šef nemačkog giganta očito se sprema da napravi velike promene. 

Godine vladavine Ditera Cečea u Daimleru bile su berićetne. Uprkos brojnim izazovima, Mercedes je o(p)stao kao broj jedan među premijum proizvođačima na globalnom nivou.

No, bliži nam se novo doba koje sa sobom nosi i nove nedaće sa kojima će morati da se suoči nastupajući šef Daimlera, Ola Kelenijus. Kelenijus je u javnosti poznat kao menadžer sklon štednji i efikasnom upravljanju, te ne čude navodi nemačkog časopisa Manager Magazin koji tvrdi je Kelenijus spreman da u potpunosti raskrsti sa Renault-Nissan alijansom.

Nije tajna da je Daimler, odnosno Mercedes mnogo toga dobio iz partnerstva sa francusko-japanskim savezom, ali se upravo zbog ove saradnje i našao na meti raznih kritika, pre svega zbog preuzimanja Renaultovih agregata, te je tako došlo do bizarne situacije da se isti motor može pronaći u Dacijinim modelima i automobilima koji nose znak trokrake zvezde.

Spomenuti magazin navodi da će Kelenijus nastojati da okrene Daimler, odnosno Mercedes u potpunosti ka elektrifikaciji. Kako je ovaj poduhvat poprilično skup, biće neophodno ostvariti značajne uštede na drugim poljima. Budući šef nemačkog automobilskog diva već je obećao uštedu od šest milijardi evra do 2021. godine.

Mada nije naveden izvor informacije, tvrdi se da će Kelenijus podeliti više od 10.000 otkaza širom sveta, sve u sklopu svog plana štednje. Koji će biti prvi koraci novog poglavara Daimlera ostaje da se vidi narednog meseca kada će i zvanično doći do smene na čelu ove kompanije.

AutoRepublika 

(1922)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Nista čudno, ako prelaze na električna vozila , onda nema potrebe za brak sa Francuzima i Japancima, nego može čak doći i do partnerstva (službenog) sa BMW, s obzirom da su jako dugo u kartelu.

Rade

Čiji motor koristi električni Smart?