1. Home
  2. Vesti
  3. Lincoln iznedrio novi krosover Corsair
Lincoln iznedrio novi krosover Corsair
0

Lincoln iznedrio novi krosover Corsair

176
0
Podelite sa prijateljima:

Iz Fordove premijum divizija Lincoln stižu reči ponosa zbog iskazane različitosti u odnosu na jednoličnu konkurenciju. Dok se rivali trude da naglase sportski i agresivan stil, Lincoln se uglavnom kocentriše na tihu i udobnu vožnju.

Možda najbolji primer takve strategije je novi SUV Corsair, koji stiže kao zamena za dosadašnji model MKC. Predstavljen na ovogodišnjem Salonu automobila u Njujorku, Corsair je preuzeo ime sa malo poznatog Edselovog modela kojeg je Ford proizvodio tokom kasnih pedesetih godina.

U poređenju sa prethodnikom, ovaj krosover je zadržao mehaniku, koju deli sa novim Fordom Escape, ali je povećao nivo luksuza i ponudio lepši enterijer, tehnologiju i imidž koji bi trebao da privuče veći broj kupaca.

Corsair je nešto duži od MKC-a, a to se odrazilo i na prostor u drugom redu sedišta. Štaviše, Lincoln tvrdi da će njegov predstavnik predvoditi kategoriju po ovom pitanju. Sam enterijer odslikava veliki napredak, sa kvalitetnijim materijalima i više opreme.

Zanimljivo je da proizvođač nema u planu ponudu ultraluksuzne Black Label verzije, koja je zaštitni znak ostalih modela kompanije, ali će tu ipak biti jedna od eksremnijih opcija u plavoj boji. Spomenućemo da dizajnerske promene nisu dramatične i u velikoj su meri nalik onima koje samo ranije videli na modelima Continental, MKZ, Aviator, Navigator i Nautilus.

Kada je reč o mehanici, Corsair nastavlja tamo gde je MKC stao. To znači da je standardan motor 2,0-litarski turbo benzinac sa preko 250 konjskih snaga dok je jedina opcija sa turbo motorom zapremine 2,3-litara ona koja razvija 280 „konja“.

Jedini menjač kao opcija je osmostepeni automatski, a dok je manji od dva agregata dostupan sa pogonom na prednje ili sva četiri točka, ovaj drugi se može naručiti samo u verzij sa pogonom na točkove obe osovine.

Nešto kasnije će ponuda biti proširena i sa hibridom sličnom onom koji smo nedavno videli na Fordu Escape. To znači da će kombinovati električni agregat sa 2,5-litarskim benzincem, a vozač će moći da prevali oko 50 kilometara „sagorevajući“ jedino električnu energiju.
Lincoln Corsair startuje sa prodajom na jesen, a početna cena od 35.000 američkih dolara se ne bi trebala promeniti u većoj meri.

AutoRepublika

(176)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments