1. Home
  2. Vesti
  3. BMW Serije 4 se ponovio u kabini
BMW Serije 4 se ponovio u kabini
6

BMW Serije 4 se ponovio u kabini

1.38K
6
Podelite sa prijateljima:

Ovo što je ovom prilikom uradio na Seriji 4, BMW ne naziva ni restilizacijom, pa ni modernizacijom, jer postupak zatezanja bora ostaje u planu u svakom slučaju. Međutim, od marta pa nadalje, sve podverzije modela iz Serije 4, uključujući tu i „besno izvođenje“ zvano M4, dobiće nov etnerijer. Dakle, radi se o kupe, kabriolet i liftbek verzijama modela utemeljenog na BMW-ovoj Seriji 3.

Oni koji bavarski brend vole malo više nego drugi, prisetiće se da marka u portfelju neguje električni model BMW i4, a da je nedavno restilizovana i pominjana limuzinska (i karavanska) Serija 3.

Pretpostavljate kakve je izmene donela ova „modernizacija“ umerenog nivoa. Pred vozačem (i ostalim putnicima) će se naći centralna konzola na kojoj je pričvršćen duet objedinjenih ekrana bez natkrivke. Instrumentacioni displej poseduje dijagonalu od 12,3 inča, i ekran osetljiv na dodir od 14,9 inča. Preko većeg monitora se prati rad informativno-zabavnog sistema.

Analognih tastera više nema, a odstranjen je i panel s komandama uređaja za klimatizaciju. Sada se sve te radnje mogu sprovesti ako se malo zaroni u dubine multimedijalnih sadržaja. Osma generacija sistema iDrive pruža opcije napredne funkcionalnosti i oslanja se na platformu na klaudi i standardnu navigaciju.

Umesto klasične ručice menjača, one na koju smo navikavali tokom proteklih decenija i decenija, za kontrolu rada automatske transmisije će biti zadužen minijaturni selektor, ali će se stepeni prenosa moći menjati i na polugicama smeštenim s leve i desne strane obruča upravljača. Deo su serijske opreme svake „četvorke“. Jedini izuzetak je moćna Serija 4, ona koju je osmislila ekipa iz odeljenja M. Tamo menjač, odnosno ručica istog, opstaje, dok će na nekim tržištima transmisija ovog izdanja biti mehanička.

Enterijer perfromantnog kupea nazvanog BMW M4

Serija 4 s novim enterijerom već može biti poručena ako ste stanovnik Starog kontinenta. U međuvremenu, BMW je već na Sajmu potroščake elektronike, popularnom CES-u, predstavio novi multimedijalni sistem s novim okvirom i nazvao ga OS9. Tom prilikom se obavezao na implementaciju novih aplikacija i unapređenih komandi koje se zadaju dodirom. Njegova ugradnja će započeti u drugom kvartalu, a prvi model koji će ga dobiti će biti BMW X1. Britanci će biti prvi koji će uživo videti novi sistem u vozilima bavarske marke. Nakon njih, i ostali će mu se zaradovati. Ako im se dopadne…

AutoRepublika

(1382)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Mislim da je bolje da su ostavili klasičnu ručicu automatskog mjenjača nego ovi dugmići.Meni je vizuelno ljepše,sad opet ukusi su različiti..ne sviđa mi se ni ova ekrančina što se nastavlja na instrument tabli,meni je to preveliko i tako glomazno ružno mi izgleda.Ali opet poslije svega,dobro je to sve šta, rade drugi proizvođači koji redovno demonstriraju da to može itekako puno gore i odvratnije. Neki dan sam došao u Beograd,da vidim roditelje,stare drugare…i odem juče iz čiste znatiželje da centriram trap,oba trapa na Bembari.Auto je godinu dana kod mene,kada je zadnji put centriran ko zna..inače ne jede gume,nema nikakvih problema u… Pročitaj više »

Balkanboj

Uspeli su da naprave ružniji restyle kabine, t.j. centralne table i instrumenata.

Bravo kreteni.

Izmenjeno 1 godina pre od strane Balkanboj
Renault Terminator

Nisu to kreteni,to su majstori😁

Laki

Tako je junače.

moron

Meni se ovaj enterijer sa ovolikim i ovakvim ekranima ne dopada ni najmanje.
Ali, kakve to veze (za BMW ) ima kada ja i samim potencijalni kupac ovako nečega 😊

GopTear

Da nema amblema na volanu rekao bi covek da je Iveco u pitanju. Retko odvratan dizajn volana, rame uz rame sa Opelom.

Izmenjeno 1 godina pre od strane GopTear