1. Home
  2. Vesti
  3. Nova generacija Chevroleta Corvette stiže 18. jula
Nova generacija Chevroleta Corvette stiže 18. jula
0

Nova generacija Chevroleta Corvette stiže 18. jula

118
0
Podelite sa prijateljima:

Posle nekoliko meseci nagađanja, špijunskih slika i (ne)tačnih informacija na internetu, Chevrolet je zvanično potvrdio da će sledeća generacija modela Corvette stići uskoro. Reč je o modelu pod kodnom oznakom C8, a debitovaće 18. jula na privatnoj zabavi sa koje će sav prikupljeni prihod otići u dobrotvorne svhe za familije stradalih vatrogasaca tokom 11. septembra u Njujorku.

Ono po čemu će se C8 razlikovati od ranijih generacija je centralno postavljen motor, čime bi u teoriji imao bolji raspored težine i samim tim upečatljivije performanse. Na internetu su se pojavile fotografije samo jednog prototipa, ali je automobil toliko skriven da je nemoguće znati šta možemo da očekujemo.


Međutim, kada je reč o mehanici, mediji već uveliko nagađaju da će ponuda startovati sa atmosferskim 6,2-litarskim agregatom sa preko 500 konjskih snaga, uz sedmostepeni automatski menjač. One moćnije verzije, kao što su Z06 i ZR1, bi trebale da zadrže sadašnji 5,5-litarski motor sa turbo punjačem.

Vrh ponude će da čini model Zora (po inženjeru Zora Arkus-Duntovu, jedom od glavnih osoba zaduženih za verzije visokih performansi iz pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka, a on će da doda električni agregat uz čiju pomoć će snaga prevazići cifru od 1.000 „konja“.
Bilo kako bilo, više informacija ćemo saznati za nekoliko meseci.

AutoRepublika

(118)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments