1. Home
  2. Vesti
  3. Peugeot se odriče hot heč modela?!
Peugeot se odriče hot heč modela?!
0

Peugeot se odriče hot heč modela?!

246
0
Podelite sa prijateljima:

Kako javlja francuski Largus Peugeot će zbog novih emisionih normi biti prisiljen da iz ponude eliminiše model 308 GT, kao i 308 GTi. 

Do 2021. godine proizvođači automobila u Evropi moraju spustiti njihovu flotnu emisiju sa aktuelnih 130 grama ugljen-dioksida po pređenom kilometru na samo 95 grama. Po svemu sudeći, Peugeotov 1,6-litarski turbo motor koji se nalazi u modelima GT i GTi neće moći da ispuni nove norme, te će biti poslat u istoriju kao samostalna pogonska jedinica.

Largus navodi da će GT opstati sa dvolitarskim dizel motorom, dok će pomenuti benzinski agregat biti uklonjen iz ponude u naredna dva meseca. Francuski magazin tvrdi i da će GTi biti penzionisan do kraja tekuće godine.

GTi značka ipak bi trebalo da preživi u drugačijem ruhu. Već neko vreme govori se o tajnom testiranju plug-in hibrida 308-ice. Prema nezvaničnim podacima taj model bi raspolagao sa 300 konjskih snaga, i pored SUS agregata koristio bi naravno i elektromotor. Na taj način emisija štetnih gasova bila bi značajno umanjena što bi omogućilo nastavak sage o čuvenom modelu GTi.

AutoRepublika 

 

(246)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments