1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla Model 3 je najprodavaniji električni automobil u Zapadnoj Evropi
Tesla Model 3 je najprodavaniji električni automobil u Zapadnoj Evropi
0

Tesla Model 3 je najprodavaniji električni automobil u Zapadnoj Evropi

338
0
Podelite sa prijateljima:

Zaključno sa majem, Tesla Model 3 ima učešće od 20,5% na tržištu električnih automobila u navedenom regionu. 

Model 3 se nalazi na čelnoj poziciji zahvaljujući ogromnoj isporuci od više od 17.000 primeraka koja se odigrala u martu. Takođe, velika potražnja i ujedno prodaja ovog automobila rezultat je gotovo dvogodišnjih narudžbina koje je kompanija Tesla primala pre nego što je Model 3 stigao na evropsko tle.

U maju je ovaj automobil prodat u svega 2.811 primeraka, ali se očekuje da će prodaja u junu biti na mnogo višem nivou, jer je Tesla trebalo po sopstvenom planu da dostavi daleko više jedinica u Evropu.

Ovo su pet najprodavanijih električnih automobila u Zapadnoj Evropi za period januar-maj ove godine:

  1. Tesla Model 3 – 26.000
  2. Renault Zoe – 19.400
  3. Nissan Leaf – 14.400
  4. BMW i3 – 12.300
  5. Volkswagen e-Golf – 9.200

AutoRepublika 

(338)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments