1. Home
  2. Vesti
  3. Zna se tačan datum premijere VW Golfa Mk8
Zna se tačan datum premijere VW Golfa Mk8
5

Zna se tačan datum premijere VW Golfa Mk8

1.72K
5
Podelite sa prijateljima:

Proizvodnja je već počela.

Prvobitno je bilo predviđeno da debituje na Salonu automobila u Frankfurtu. Međutim, premijera nove generacije Golfa je pomerena za oktobar, da bi se dalo više prostora ID.3 električnom hedžbeku. Sada znamo i tačan datum predstavljanja Volskswagenovog bestselera, koji je od marta 1974. prodat u više od 35 miliona primeraka.

Premijera Mk8 je zakazana za 24. oktobar, kada će na posebnom događaju u Volfsburgu, u 18h, biti skinut veo sa željno očekivanog novajlije.

Pod parolom „život se dešava s Golfom“, VW-ova manifestacija će u potpunosti biti posvećena osmoj generaciji  popularnog kompakta, koji ima za cilj „da postavi nove standarde sa svojim nepogrešivim dizajnom, inteligentnom digitalizacijom, umreženim sistemom asistencije i čitavim nizom efikasnih i elektrifikovanih pogonskih sistema“.

Proizvodnja novog Golfa je već započela u Volfsburgu, gde će proizvoditi i karavan, što je deo odluke da se proizvodnja praktičnije varijante izmesti iz Cvikaua. Pored karavana, treba očekivati i Alltrack verziju.

Što se tiče globalne Golfove game, biće nekih promena, s obzirom da je VW nedavno saopštio da nema planova da se izađe s novim Sportsvanom, jer prodaja monovolumena značajno opada. Pored toga, ne treba očekivati ni verziju s troje vrata, dok će e-Golf biti ukinut da bi napravio mesta za ID.3.

Nakon Golfovog debija, biće predstavljen i prostraniji češki rođak, čija je premijera zakazana za 11. novembar. Naravno, radi se o četvrtoj generaciji Octavije, mehanički povezanoj sa Seat Leonom i Audijem A3 Sportbackom, koji će takođe uskoro stupiti na scenu, tako da će C segment VW grupe biti maksimalno osvežen.

AutoRepublika

(1715)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zoca

Novi standardi i nova ,mnogo visa cena i tako to na tu temu.Licitirajmo?

Zvezdan Božinović

Početna cena 8 hiljada evra po cilindru, iliti 5 hiljada evra po stepenu prenosa (ručnog) menjača. Svejedno, neka ga ponude Turcima, Česima, Slovacima, Mađarima kome god hoće…. nas treba da zaborave, isto kao kada su birali lokacije za fabrike

Zoca

Oktavia na pola puta izmedju Skale i Golfa 22000 recimo.U startu sam bio pesimista za fabriku,jer sam se plasio izmedju ostalog i lose epizode sa ukradenim Golfovima iz TAS-a.Vecina zavrsila kod nas.Sekundarni razlog ali nisu zaboravili ,u Nemackoj stampi preuvelicavaju stetu.

Bungi

Ne, ukradeni Golfovi iz TAS-a nisu razlog. Ako ćemo mak na konac, krađa se desila u drugoj državi, BiH, ne u Srbiji. Turska je ogromna zemlja, sa velikim brojem jeftine radne snage, ogromno tržište, sa razvijenom autoindustrijom i ogromnim povlastica a turske vlade. Ekonomski razlozi su prevagnuli.

Yankee

Zar nije Golf 8 predstavljen jos ’98. godine?