1. Home
  2. Vesti
  3. Prodaje se BMW Alpina B12 5.0 Coupé
Prodaje se BMW Alpina B12 5.0 Coupé
0

Prodaje se BMW Alpina B12 5.0 Coupé

2.79K
0
Podelite sa prijateljima:

Aukcijska kuća RM Sotheby’s najavila je veliku aukciju u Esenu u Nemačkoj 11. aprila. Prodaje se čitava kolekcija jednog automobilskog kolekcionara iz Švajcarske.

Švajcarac je godinama prikupljao klasične automobile iz čitavog sveta, a zašto je ova kolekcija stigla na aukciju zvanično nije poznato, mada nije teško pogoditi da je verovatno u pitanju borba sukcesora oko nasledstva. No, kolekcija automobila koja je ponuđena je i više nego impresivna.

Na prodaju je više od 140 klasika, a neki od najvrednijih procenjeni su na više od 2 miliona evra. Ipak, nama je u oči pored brojnih dragulja upala jedna Alpina.

U pitanju je BMW Alpina B12 5.0 Coupé, koja je zasnovana na modelu 850i. Uz pomoć Alpininih inženjera motor Serije 8 je prerađen, pa je u ovom izdanju vozaču na raspolaganju bilo ukupno 355 konjskih snaga. Svaka Alpinina konverzija poznata je po svojim jedinstvenim točkovima, te ni ovaj automobil nije izuzetak i postavljen je na divne naplatke od 20 cola.

Konkretan primerak je dostavljen prvom vlasniku daleke 1992. godine. Nakon toga promenio je nekoliko vlasnika u Nemačkoj i Holandiji, da bi kod švajcarskog kolekcionara stigao 2017. godine.

Kako je napravljeno svega 97 komada ovog fantastičnog automobila jasno je da je cena veoma visoka. Nadmetanje će početi od 100.000 evra, a određeni stručnjaci navode da će cena za ovu Alpinu preći 170.000 evra.

Ako želite zaista da uživate u ovoj kolekciji klasika, posetite sajt aukcijske kuće i pogledajte šta je sve zapravo na prodaju.

AutoRepublika 

(2789)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments