1. Home
  2. Vesti
  3. Fisker Ocean stiže uskoro u Evropu
Fisker Ocean stiže uskoro u Evropu
0

Fisker Ocean stiže uskoro u Evropu

198
0
Podelite sa prijateljima:

Nekoliko hiljada rezervisanih jedinica modela Fisker Ocean spremno je za isporuku na evropsko tržište. Novi Ocean Extreme predstavljen je javnosti u Švedskoj, koja je jedno od bitnijih tržišta za kalifornijski brend, i to je jedna od najopremljenijih verzija asortimana.

Razvoj modela je trajao duže od željenog, kako je istakao vlasnik firme, objašnjavajući u intervjuu da je ostao u Švedskoj nekoliko sedmica kako bi izvršio niz testova kako bi garantovao njegov savršen rad u hladnijim uslovima. Ali ono što mu je najviše vremena oduzelo je proces odobrenja, pošto je želeo da ga dobije u Americi u isto vreme kada i u Evropi. Proizvodi se u fabrici Magna Steyr u Gracu, Austrija.

Intervju je otkrio veoma zanimljive detalje, kako o novom modelu koji se pridružuje asortimanu premijum „električara“ na tržištu, tako i o njegovoj prodajnoj strategiji. Počevši od samog vozila, Henrik Fisker je potvrdio da će biti opremljen toplotnom pumpom koja će putnicima u vozilu ponuditi visok komfor, kao i pogonom na sva četiri točka sa vektorisanjem obrtnog momenta, plus sigurnost u zimskoj vožnji, ističući da je veliki obrtni moment koji nudi elektromotor dovoljan za one koji žele da vuku prikolicu.

Iako njegove konačne specifikacije nisu otkrivene, Henrik Fisker je istakao da Ocean ima „najveći domet na svetu sa kapacitetom vuče do 1,8 tona“. Ali najzanimljivija stvar u vezi sa intervjuom je njegovo potpuno neslaganje sa strategijom nekih zemalja da eliminišu pomoć za kupovinu električnih automobila, što je mera koja će ovu vrstu modela učiniti manje popularnom među kupcima (klasika 😊).

Fisker je objasnio i svoju marketinšku strategiju, kroz fleksibilni program zakupa, u kojem će klijent odlučiti koliko dugo želi da ima Ocean, na samo mesec dana, šest meseci ili tri godine. Kada vreme istekne, klijent će moći da ga zadrži, pristupi drugoj verziji ili napusti brend, dok će korišćene jedinice biti ponovo iznajmljene u upotrebi do maksimalno 12 godina. Tada će se potpuno reciklirati.

Brend će takođe ponuditi mogućnost kupovine i kasnijeg otkupa, po tržišnoj ceni, što je rešenje koje vide kao optimalno za one koji žele da menjaju automobil svake četiri, pet ili sedam godina.

AutoRepublika

(198)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments