1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Golf R Plus stiže sa 400 konjskih snaga
Novi Golf R Plus stiže sa 400 konjskih snaga
0

Novi Golf R Plus stiže sa 400 konjskih snaga

1.85K
0
Podelite sa prijateljima:

Golf R Plus trebalo bi da čini krunu ponude Volkswagenovog proslavljenog hedžbeka. 

Premijera osme generacije Golfa verovatno je jedan od najiščekivanijih događaja u ovom trenutku u automobilskoj industriji. Dok se čeka više informacija o standardnom izdanju nemačkog heča, šef Volkswagena, Herbert Dis, navodno želi da u ponudi bude i Golf R Plus koji će predstavljati vrhunac familije Golf.

Izvori bliski Volkswagenu navode da će ovaj model koristiti 2,0-litarski turbo agregat sa četiri redno postavljena cilindra, kao i da će razvijati oko 400 konjskih snaga.  Ubrzanje do „stotke“ trebalo bi da traje 3,9 sekundi, dok bi maksimalna brzina iznosila 280 km/h.

Prenos snage na sve točkove odigravao bi se putem sedmostepenog automatskog menjača sa duplom spojnicom, a kako kažu neimenovani izvori, ovo će biti „najekstremniji i najmoćniji Golf do sada“.

Kako je VW već saopštio da više neće nuditi nijedan Golf sa troje vrata, logično je i da R Plus varijanta ima petoro vrata. Nemačka marka odavno ima plan za ultraperformatni hedžbek koji je stavljen na čekanje zbog dizelgejta. Volkswagen je 2014. godine predstavio konceptualni Golf R400, zasnovan na sedmoj generaciji ovog automobila. Taj koncept koristio je dvolitarski turbo motor koji je razvijao 400 konjskih snaga.

Ukoliko Volkswagen zaista plasira ovaj automobil na tržište, očekujemo i da će pasti rekord Nirburgringa za tu klasu automobila. Ostaje samo da čekamo.

AutoRepublika

(1854)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments