1. Home
  2. Vesti
  3. KTM sprema automobil, i to kakav!
KTM sprema automobil, i to kakav!
0

KTM sprema automobil, i to kakav!

382
0
Podelite sa prijateljima:

Austrijski proizvođač motocikala rešio je da se upusti u svet superautomobila. 

Doduše, nije to prvi izlet Katooma van sfere dvotočkaša, jer su 2008. godine stvorili model X-Bow koji je kasnije bio dostupan u raznim konfiguracijama. KTM sada priprema X-Bow GT2, punokrvni automobil koji bi trebalo da ponudi izvrsne performanse.

Kao glavni rivali vide se modeli poput Radicalovog Rapture ili Dallare Stradalle. Već je potvrđeno da će nadolazeći austrijski četvorotočkaš koristiti motor iz Audija, preciznije 2,5-litarski petocilindarski agregat. Ova pogonska jedinica kod trkačke varijante X-Bow GT2 isporučuje više od 600 ks, ali ostaje misterija da li će tolika snaga biti dostupna i za varijantu namenjenu upotrebi na javnim drumovima.

Snaga će se prenositi na zadnje točkove putem sedmostepenog sekvencijalnog menjača, a kupcima će biti dostupan i diferencijal sa ograničenim proklizavanjem. KTM navodi i da će automobil unutra imati čeličnu rol kavez, zarad bolje zaštite onih koji se budu nalazili u kabini.

Trkačka verzija ima masu od 1.048 kg, bez neophodnih tečnosti. No, kada se doda sve što je neophodno za putničku verziju, izvesno je da će ta masa biti uvećana, ali ne mnogo.

Više informacija o budućem automobilu KTM-a biće dostupnu pred samu premijeru ovog vozila koja, doduše, još uvek nije zakazana.

AutoRepublika 

(382)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments