1. Home
  2. Vesti
  3. Diter Ceče: Istraga oko bezbednosti Boeinga ukazuje na potencijalne izazove
Diter Ceče: Istraga oko bezbednosti Boeinga ukazuje na potencijalne izazove
0

Diter Ceče: Istraga oko bezbednosti Boeinga ukazuje na potencijalne izazove

272
0
Podelite sa prijateljima:

Šef Daimlera, Diter Ceče, rekao je da debata u vezi s bezbednošću Boeingovih vazduhoplova jasno sugeriše koliko je teško zadobiti prihvatanje tehnologije autonomne vožnje od strane javnosti.

„Ono što je veoma važno je psihološka dimenzija. Ukoliko pogledate šta se dešava s Boeingom, onda možete zamisliti šta se dešava ukoliko takav sistem doživi incident“, konstatovao je Ceče, kometarišući napore automobilske industrije da razvije autonomne automobile.

Nakon dva pada, modelu Boeing 738 MAX je širom sveta zabranjeno da leti, dok se tekuća istraga ispituje bezbednost automatizovane kontrole letenja, bazirane na softveru.

Automobilska industrija bi trebalo da uvede autonomne sisteme postepeno, kao način da se izgradi poverenje za složenu, ali potencijalno korisnu tehnologiju, koja bi zapravo poboljšala bezbednost, smatra Ceče.

„Čak i ukoliko autonomni automobili budu 10 puta bezbedniji u odnosu na one koje voze ljudi, dovoljan je jedan spektakularan incident da opšte prihvaćanje takvih sistema bude prilično otežano“, kaže popularni „brka“.

Odvojeno od ove teme, Ceče se osvrnuo na to da Daimler razmatra uvođenje gorivnih ćelija za napajanje električnih autobusa i kamiona.

AutoRepublika

(272)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments