1. Home
  2. Industrija
  3. Šef Nissana „nije imao pojma“ u vezi s ponudom Renaulta Fiat Chrysleru
Šef Nissana „nije imao pojma“ u vezi s ponudom Renaulta Fiat Chrysleru
10

Šef Nissana „nije imao pojma“ u vezi s ponudom Renaulta Fiat Chrysleru

247
10
Podelite sa prijateljima:

CEO Nissana, Hiroto Saikava, rekao je da nije znao za diskusije u vezi s mogućnošću pregovora između Renaulta i FCA. Na pitanje novinara da li je čuo za razgovore, Saikava je odgovorio: „Uopšte nisam čuo za njih.“

Kao što smo izvestili ranije, Financial Times je objavio da Renault namerava da u narednih godinu dana ponovo pokrene pregovore s Nissanom u vezi sa produbljivanjem veza između dve kompanije u cilju kreiranja većeg automobilskog konglomerata, koji bi uključio ponude obe kompanije za Fiat Chrysler. Portparoli Renaulta, Nissana i FCA su odbili da komentarišu navode.

Japanski glavni sekretar kabineta, Jošihide Suga, rekao je da vlasti nisu bile svesne bilo kakvih činjenica povodom izveštaja da Renault pokreće ponovne pregovore u vezi sa spajanjem s Nissanom. On je izjavio da se o bilo kakvom potezu koji za cilj ima održavanje i jačanje alijanse, treba prodiskutovati na način da to bude zadovoljavajuće za obe strane.

Šef Mitsubishi Motorsa, Osamu Masuko, takođe je izjavio da nije čuo „apsolutno ništa“ vezano za takve razgovore.

Čini se da su francuske vlasti umanjile mogućnost spajanja s Fiat Chryslerom. Naime, država Francuska je najmoćniji Renaultov akcionar s dodatnim pravom glasa i 15-odstotnim udelom.

„Apsolutni prioritet za Francusku je Renault-Nissan alijansa“, izjavio je portparol vlade, Benjamin Grivo. Odluke donesene ovog meseca, vezane za rukovodstvo, znače da može „da se krene s poslom“.

Renault i Nissan su ranije ovog meseca formirali novi odbor koji će voditi alijansu, koja je prilično uzdrmana od hapšenja Karlosa Gona. Novi odbor alijanse vodi predsednik Renaulta, Žan-Dominik Senard, koji je uveren da se može ići dalje s planovima oko spajanja izvestio je Financial Times, citirajući neimenovane izvore bliske obema stranama.

Ukoliko bi došlo do spajanja Renaulta, Nissana, Fiata i Chryslera (uz Mitsubishi), to bi dovelo do formiranja kompanije koja bi se efikasnije borila s globalnim rivalima kao što su Volkswagen i Toyota.

AutoRepublika

(247)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

10 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

nevjerovatno da neko ko proizvodi megana klija i druge krševe kupuje i vlada onim ko pravi patrola, titana, gtr-a i slično, to bi bilo isto kao kada bi alfa plam počela otkupljivati akcije samsunga i sl.

Yankee

Proizvodi Nissan i Versu, Note, Sentru i slicne lose automobile.

Mad Max

Jesu gori od „Cruslera“?

Yankee

Od Cruisera koji se proizvodio pre 20 godina? Mnoooogo, posebno Sentra (koja je slicnih dimenzija).

Mad Max

Uopšte gledano, ta američka „roba“ je veoma čudna. Rekao bi da su vam uvalili Ladu sa amblemom Nisana.
Vidiš kakav je „namazan“ ovaj Japaner iz Nisana. „Neobavešten“ kao Koštunica nekad, ali zato su bili obavešteni o Gonu potpuno, i šta jede, i gde mu deca idu u školu, i kome je dao socijalnu pomoć…..

Mad Max

Mustanže vraže, ti ne znaš šta je pravi konj, a po njemu sebi nadenu ime 🙂

Renault Terminator

Da nije tih „krseva“ poput Meganea i Clia..Nissana danas nebi bilo,bio bi mrtav.Samo zahvaljujuci tim „krsevima“ koje ima Renault znamo za Nissana.Tako da nema potebe za cinizmom.Nissan je danas japanski Renault.

Yankee

Ne bi bio mrtav, neko drugi bi se umesao. Prevelik bi to udarac bio za japansku ekonomiju da se Nissanu nesto desilo.

Renault Terminator

Sto taj „neko“ nije prije Renaulta onda uzeo Nissan…

Yankee

Nissan ponudio najvise $.