1. Home
  2. Vesti
  3. Nissan plaćao školarinu deci Karlosa Gona
Nissan plaćao školarinu deci Karlosa Gona
1

Nissan plaćao školarinu deci Karlosa Gona

293
1
Podelite sa prijateljima:

Nastavljaju da isplivavaju bizarni detalji u vezi sa Nissanom i nekadašnjim šefom te marke, Karlosom Gonom. 

Prema poslednjim podacima, Nissan je u periodu od 2004. do 2015. godine plaćao školarinu za četvoro dece Karlosa Gona na prestižnim Univerzitetu Stenford u SAD. Neimenovani izvori navode da je Gon imao klauzulu u ugovoru još od 1999. godine kada je stupio na mesto izvršnog direktora Nissana. Ova klauzula omogućila mu je da japanski proizvođač praktično plati kompletno školovanje njegovoj deci.

Mada još uvek nema zvaničnih podataka, japanski mediji ukazuju da je studiranje Gonove dece na Stenfordu koštalo Nissan najmanje 600.000 dolara.

Poslednja informacija u vezi sa školovanjem dece nekadašnjeg prvog čoveka Nissana samo je poslednji u nizu skandalnoznih detalja. Ranije, japanski proizvođač saopštio je i da je platio svadbu Karlosa Gona u Versaju, potom kupio dve vile za Brazilca u Rio de Žanieru i Bejrutu. Pored ovoga, Nissan navodi da je Gon od sredstava kompanije nekoliko puta davao donacije srednjim školama u okolini Pariza koje su pohađala njegova deca.

Za kraj, još jedna bizarna informacija u vezi sa školovanjem Gonove dece na Stenfordu. Naime, on je naveo Renault, Nissan i Mitsubishi da uz 35 drugih partnera budu glavni sponzori Stenfordovog centra za istraživanje u automobilizmu. Pomenute tri kompanije godišnje su od 2008. godine izdvajale svaka po 32.000 dolara za ovaj „plemeniti čin“.

AutoRepublika 

 

 

(293)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Mad Max

Ako je plaćao….. Pa nisu plaćali školarinu dece direktora Tojote, nego svoga, koji ih je izvukao iz bule i totalne propasti….. Gadni ovi Japanci, mi ih ne znamo i ne razumemo. Samo pitajte Kineze da vam objasne ko je i šta je Japanac i kakva je to krvopija…. Koliko vidim, biće da su Gona neosnovano držali u pritvoru, kao nekoga ko služi robiju. Ako nešto piše uklauzuli, to znači da nije protivzakonito. A kad su Francuzi uložili pare iz francuske u Japan, da podignu propali Nisan, onda se nisu Japanci gadili. Šta bi tebalo sad? Da Francuzi uhapse premijera Japana… Pročitaj više »