1. Home
  2. Vesti
  3. BMW zainteresovan za preuzimanje Hondine fabrike u Velikoj Britaniji
BMW zainteresovan za preuzimanje Hondine fabrike u Velikoj Britaniji
0

BMW zainteresovan za preuzimanje Hondine fabrike u Velikoj Britaniji

122
0
Podelite sa prijateljima:

Kako javlja Autocar nemačka marka zainteresovana je da otkupi od Honde njenu fabriku na Ostrvu. 

Honda je već saopštila da će napustiti Veliku Britaniju, odnosno da će zaustaviti proizvodnju automobila u toj zemlji 2021. godine. Ipak, to ne znači nužno i kraj za fabriku u Svindonu, jer BMW trenutno razmatra kupovinu ovog pogona.

Britanski Autocar navodi da postoji više razloga zbog kojih bi nemački brend preuzeo japansku fabriku. Naime, BMW u Oksfordu sklapa Minijeve modele, ali kako je ta fabrika skromnijih kapaciteta od 1.100 proizvedenih automobila na dnevnom nivou, Mini ali i BMW X1 proizvode se i u Holandiji u pogonu VDL Nedcar.

Prema inicijalnim informacijama, plan BMW-a je da napusti saradnju sa VDL Nedcar i premesti kompletnu proizvodnju Minija i BMW X1 na Ostrvo.

Ipak, iako ovi podaci stižu od Autocara, najstarijeg i najprestižnijeg automobilskog časopisa na svetu, treba ih uzeti sa dozom pesimizma. Pre svega, bregzit je i dalje velika nepoznanica za kompletnu automobilsku industriju, te je teško da bi se BMW u ovom trenutku odlučio na novu investiciju u Velikoj Britaniji.

Osim toga, premeštanje cele proizvodnje X1 na Ostrvo u slučaju tvrdog bregzita momentalno bi osakatilo prodaju tog modela u kontinentalnom delu Evrope zbog carine koja bi bila uvedena na proizvode iz Velike Britanije.

Autocar iznosi nadu da bi BMW mogao premestiti čitavu proizvodnju svih modela baziranih na platformi UKL-1 u Veliku Britaniju, jer bi se na tak način osigurali novi poslovi i investicije. Bavarska marka je prošle godine prodala blizu 700.000 primeraka koji koriste UKL-1 arhitekturu (Serija 1, Serija 2, Mini, X1 i X2).

AutoRepublika 

 

(122)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments