1. Home
  2. Vesti
  3. Ričard Hamond i njegova kolekcija automobila
Ričard Hamond i njegova kolekcija automobila
0

Ričard Hamond i njegova kolekcija automobila

2.83K
0
Podelite sa prijateljima:

Popularni voditelj nekada Top Geara, a danas Grand Toura, poseduje, potpuno očekivano, veliki broj automobila.

Njegova kolekcija bi možda mogla biti i veća da Hamond nema običaj da automobil proda nakon što mu dosadi. Kako je sam više puta rekao u svojini ostavlja samo modele koji ga potpuno oduševe ili mu nešto znače na ličnom nivou, sve ostalo proda nakon što se dovoljno „nauživa“.

Stoga, treba biti oprezan sa Hamondovom kolekcijom automobila, jer voditelj retko precizira šta se trenutno nalaze u njegovoj garaži, ali pred vama je spisak modela koje Ričard sigurno trenutno poseduje.

Svi naravno znaju da je Hamond veliki ljubitelj američkih legendi iz muscle car kategorije. Voditelj poseduje „izvorni“ Ford Mustang GT 390 iz 1968. godine, pravi biser automobilske industrije, kao i Dodge Challenger SRT-8 iz 2008. godine. Ovaj automobil ima iza sebe interesantnu priču.

Kada su u 12. sezoni Top Geara snimali specijal u Americi sa Chevrolet Corvette C6 ZR1 koji je vozio Klarkson i Mejovim Cadillacom CTS-V, Hamond nije mogao da pronađe gde da iznajmi Challengera SRT-8, te je morao da ga kupi. Kako ovaj Britanac kaže, zaljubio se u taj automobil i otada je u njegovoj garaži.

Još jedan automobil u Hamondovoj kolekciji koji je usko povezan sa Top Gearom jeste njegov ljubimac – Oliver. Olivera se svi sećaju iz avanture po Africi, a u pitanju je Opel Kadett iz 1963. godine.

Britansko tv lice naravno voli i domaće proizvode kada je reč o automobilima. Da budemo precizni, on obožava britanske automobile  stare škole. U svojini ima čitav niz takvih modela, kao što su: Land Rover Range Rover Classic, Land Rover Defender-110, Bentley S1, potom Lagonda iz 1931. godine i naravno, legenda britanske automobilske industrije – Jaguar E-Type.

Ikona E-Type je dugo bila Hamondova želja. Ostvario ju je 2009. godine za svoj četrdeseti rođendan, a za svoj primerak ovog automobila morao je da plati 50.000 funti.

Svako ko je pratio avanture popularnog trojca zna da je omaleni Hamster ljubitelj Porschea. Ipak, kako stvari trenutno navodno stoje, u svojoj garaži ima samo jedan automobil ovog proizvođača, ali ne bilo koji već 911 GT3 RS PDK.

Dakle, veoma je teško ustanoviti šta sve trenutno poseduje Hamond, jer retko govori o tome. A lista koju razni mediji objavljuju često se bazira na nagađanju.

Britanac je kao što smo rekli veliki ljubitelj Porschea te je tokom godina posedovao veći broj modela tog proizvođača uključujući i: 911 SC iz 1982. godine, potom modela 928, kao i 911 (997) Carrera S. Osim toga, Hamondu je kroz garažu prošlo još mnogo raznih automobila.

Deo njegove kolekcije bili su: Lamborghini Gallardo LP560-4 Spyder, Aston Martin DBS Volante, Morgan Aeromax, originalna „osmica“ BMW 850Ci, te Dodge Charger R/T iz 1969. godine.

Manje impozantni automobili koji su prošli kroz Hamondovu garažu su Toyota Corolla liftback iz daleke 1973. godine, ali i Fiat 500. Osim toga, Ričard je veliki ljubitelj motocikala te u svojoj kolekciji trenutno ima više od 20 dvotočkaša.

AutoRepublika 

(2832)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments