1. Home
  2. Vesti
  3. BMW potvrdio, i4 M dolazi sledeće godine
BMW potvrdio, i4 M dolazi sledeće godine
0

BMW potvrdio, i4 M dolazi sledeće godine

184
0
Podelite sa prijateljima:

Prvi električni automobil bavarskog proizvođača koji će proći kroz „M“ tretman biće i4. 

No, ako je verovati izjavama šefa M odeljenja BMW-a, Markusa Flaha, ne treba očekivati nekakva čuda. Očito je da se ovde više radi o marketinškim potezima, nego o rasnom performantnom vozilu što se očekuje od nekog modela koji nosi M značku.

Očekuje se da i4 M dobije pre svega unapređenja na polju aerodinamike, što će mu momentalno omogućiti i bolje performanse, ali i druge izmene koje se tiču ogibljenja i kočnica, sve zarad bolje vozne dinamike.

Prednosti elektromotora koje su svima u svetu performantnih automobila dobro poznate nisu jedina stvar na koju BMW obraća pažnju. Markus Flah naveo je kao jedan od potencijalnih problema veliku masu vozila, ali je i dodao da čar vožnje nije samo u broju „konja“, već na to veliki uticaj imaju i drugi faktori. Šef M odeljenja rekao je i da postoji želja da se nedostatak zvuka nadomesti, odnosno da automobil makar u kabini emituje neki zvuk zarad većeg ugođaja vozaču.

Podsetimo, BMW je prikazao i4, ali samo u konceptualnom izdanju. Ovaj predstavljeni model koristio je jedan elektromotor koji je raspolagao sa 530 ks, što je bilo dovoljno da omogući ubrzanje iz mirovanja do 100 km/h za svega 4 sekunde.

BMW je potvrdio da će i4 ući u serijsku proizvodnju naredne godine, a na osnovu izjava Markusa Flaha može se zaključiti da ćemo 2021. godine videti i i4 M.

AutoRepublika 

 

(184)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments