1. Home
  2. Vesti
  3. Volvo ostvario odličnu prodaju u prvoj polovini godine
Volvo ostvario odličnu prodaju u prvoj polovini godine
1

Volvo ostvario odličnu prodaju u prvoj polovini godine

170
1
Podelite sa prijateljima:

Švedska marka stigla je do rekordnih rezultata u prvih šest meseci 2021. godine.

Volvo je u razdobolju od januara do juna dostavio 380.757 automobila, što je najviše u dugačkoj istoriji proizvođača iz Skandinavije. Tako su Šveđani upisali rast prodaje od čak 41% naspram krizne 2020. godine, i što je još i važnije, ostvarili “plus” naspram 2019. godine.

Posebno velika potražnja bila je za baterijskim varijantama Volvovih vozila. Plug-in hibridi i električni modeli drže učešće u prodaji od gotovo 25%! Istovremeno, potražnja za takvim automobilima je porasla za neverovatnih 150%!

Sva tri najpopularnija modela Volvoa pripadaju SUV segmentu. Na čelu liste tokom prvog polugodišta bio je XC40 sa 118.121 isporučenim primerkom, nešto slabiji rezultat osvario je XC60 (113.500), dok je na trećem mestu završio XC90, koji je ujedno i najveći SUV u Volvovoj gami. Za ovaj model rešilo se 54.177 potrošača.

Volvo navodi da je uvećao isporuke na sva tri ključna tržišta u Evropi, SAD i Kini. Na Starom kontinentu švedska marka je prodala 166.822 četvorotočkaša, uz rast od 35,4%.

U Volvou veruju da su na dobrom putu da i na kraju godine upišu još jedan rekord, ovaj put u vezi sa ukupnom godišnjom prodajom. Najbolji rezultat do sada ovaj brend je ostvario 2019. kada je do novih vlasnika stiglo skoro 705.500 vozila.

AutoRepublika 

(170)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
TheStig

Čeka se Don da da svoj komentar pošto je nekidan imao primjedbu na lošu prodaju Volvo-a. 😀